Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Elevii de la Colegiul Economic și Liceul de Artă au învățat cum să prevină violența în rândul tinerilor

Vineri, 29 martie 2019, la Colegiul Economic „M. Kogălniceanu” din Focșani, a avut loc o activitate informativ – preventivă, cu tema „Prevenirea delincvenței juvenile” în cadrul Proiectului educațional județean „Prevenirea și combaterea violenței în școală” . Proiectul educațional se desfășoară în parteneriat, între Colegiul Economic „M. Kogălniceanu”, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Vrancea.

La activitate au participat elevi de la cele două licee, doamna comisar de poliție Monica Manolache, profesorii coordonatori ai proiectului Aurora Cojocariu de la Colegiul Economic „M. Kogălniceanu” și Viorica Drăcea de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”, colaboratori în cadrul proiectului: prof. Alina – Lavinia Seceleanu, consilier educativ Colegiul Economic, prof. Laura Dumitru, consilier educativ Liceul de Artă, prof. Mihaela Tudor, director adjunct, bibliotecar Mihaela Voicu și psiholog Iulia Soare de la Colegiul Economic.

Pentru susținerea activității, elevii au realizat simeze cu desene artistice și cu planșe tematice, pliante cu tematica proiectului: prevenirea bullyingului, decalog împotriva violenței, prezentări power point, rebus. Activitatea a fost interactivă, elevii expunându-și părerile în legătură cu subiectele propuse. Activitățile din cadrul proiectului educațional se desfășoară și în cadrul „Programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizarea minorilor în unitățile de învățământ și zona adiacentă acestora”, derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

 

Bibliotecar Mihaela Voicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?