Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Vrâncean arestat la domiciliu după ce a lovit doi polițiști și i-a amenințat cu moartea; mai multe persoane i-au împiedicat pe polițiști să îi pună cătușele

Un bărbat din Adjud, reţinut şi propus la arestare pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj, a fost plasat în arest la domiciliu de judecători. Propunerea de arestare a fost făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi s-a judecat duminică, la Judecătoria Focşani.

Magistraţii au respins propunerea procurorilor şi au dispus măsura arestului la domiciliu în cazul bărbatului. Printre altele, bărbatul nu are voie să părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea instanţei, dar nici să comunice cu persoanele vătămate din dosar şi nici cu martorii.

“(…) respinge ca neîntemeiata propunerea de arestare preventivă a inculpatului C(…) Gheorghe, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. În baza art. 227 alin. 2 rap. la art. 202 alin. 4 lit. d C.proc.pen. şi art. 218 C. proc. pen., dispune luarea faţă de inculpatul C(…) Gheorghe, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj (doua infracţiuni) prevăzute de art. 257 al. 1 si 4 C.p., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p., a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24.03.2019, şi până la data de 22.04.2019, inclusiv, conform art. 222 alin 1 C.p.p., care se va executa în locuinţa din localitatea Adjud, strada (…) judeţul Vrancea. În temeiul art. 221 alin. 1 C.proc.pen. impune inculpatului C(…) Gheorghe obligaţia să nu părăsească imobilul situat în Adjud fără permisiunea instanţei de judecată. În baza art. 221 alin. 2 C.proc.pen. pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: c) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; d) să nu comunice cu martorii şi cu persoanele vătămate. În temeiul art. 221 alin. 4 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului C(…) Gheorghe, că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiei ce îi revine, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8 C.proc.pen., stabileşte ca organ de supraveghere pentru inculpat Poliţia Oraşului Adjud, judeţul Vrancea (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24 martie 2019”, se arată în hotărârea instanţei de judecată. Procurorii au formulat contestaţie împotriva soluţiei magistratului de la Judecătoria Focşani.

 

Scandal în scara unui bloc

Potrivit unor surse, bărbatul a fost reţinut şi propus la arestare după ce ar fi agresat doi lucrători de poliţie, fapta petrecându-se la finele săptămânii trecute, mai exact sâmbătă.

Potrivit informaţiilor primite de la anchetatori, în data de 23 martie a..c., inculpatul ar fi lovit cu capul doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Adjud, în zona feței. Agresiunea a fost comisă în timp ce lucrătorii de poliţie se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, intervenind în urma unui apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.

Politiştii au intervenit pentru aplanarea unui scandal. Când au ajuns la locul intervenţiei, respectiv în scara unui bloc, au găsit mai multe persoane care tulburau liniştea şi ordinea publică, printre care şi inculpatul, care de altfel a și fost reclamat că ar fi pătruns fără drept într-un imobil. Inculpatul a fost invitat la sediul poliţiei pentru verificări, dar a refuzat, motiv pentru care a fost încătuşat.

În timpul încătuşării, mai multe persoane, care se aflau la locul scandalului, au sărit în ajutorul inculpatului, împiedicându-i pe poliţişti să-şi facă treaba, trăgându-i de uniforme și de mâini. Inculpatul a continuat şi el să fie agitat, apoi i-a lovit cu capul în zona feţei pe agenţii de poliţie. După ce s-a reuşit încătuşarea lui şi a fost urcat în maşina de poliţie, bărbatul a continuat să fie agresiv şi l-a muşcat pe unul dintre poliţişti de mâna dreaptă, timp în care i-a şi ameninţat cu moartea pe cei doi oameni ai legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?