Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Asasinii afaceristului Constantin Chiriţă rămân în arest

Cei trei bărbaţi cercetaţi în dosarul morţii afaceristului Constantin Chiriţă, zis “Telu”, au mai primit încă 30 de zile de arest. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care au în lucru dosarul, au cerut judecătorilor prelungirea măsurii arestului preventiv, iar solicitarea a fost admisă.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi în consecinţă: Prelungeşte arestarea preventivă a inculpaţilor Sprînciană Bogdan Ionuţ, Văscăuţanu Gheorghe Vasile şi Cruceanu Marius Daniel pentru 30 zile de la 29.03.2019 până la 27.04.2019. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Dispune avansarea din fondurile MJ a sumei de 313 lei, onorariu pentru avocatul desemnat din oficiu. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei.

Bărbaţii au fost arestaţi preventiv aproape de finele lunii februarie.

Marius Daniel Cruceanu  este cercetat în dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de omor calificat şi complicitate la tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată. Ceilalţi doi inculpaţi, respectiv Bogdan Ionuţ Sprinciană şi Gheorghe Vasile Văscăuţanu, sunt cercetaţi pentru infracţiunile de omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Cei trei au fost arestați la finele lunii februarie după ce au fost prinşi în Vama Nădlac în timp ce voiau să fugă din ţară, la trei zile de la uciderea omului de afaceri Constantin Chiriță, zis „Telu”, din Slobozia Ciorăşti. Ei sunt bănuiţi că în perioada 3 ianuarie – 22 februarie au urmărit victima şi s-au interesat de programul ei, scopul fiind acela de a-i lua o sumă mare de bani.

În această perioadă, inculpații au cumpărat și o mașină de teren, căreia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă şi plăcuţe cu număr fals de înmatriculare. După ce au pus planul la punct, în după-amiaza zilei de 22 februarie, în jurul orei 19.00, doi dintre inculpaţi au venit la Focșani cu autoturismul modificat, iar cel de-al treilea cu un alt autoturism, urmând a le asigura scăparea celor doi dacă ar fi intervenit probleme. Astfel, cei doi inculpaţi ce se aflau în maşina de teren cu numere false de înmatriculare au intrat în mod intenţionat în coliziune cu autoturismul victimei, în timp ce acesta rula pe DJ 205 R Focşani – Slobozia Ciorăşti. Ulterior, au coborât din autoturism şi au executat asupra victimei două focuri de armă, care i-au produs acesteia leziuni ce au condus la deces. După săvârşirea faptei, cei doi s-au grăbit să părăsească locul faptei de teamă să nu fie identificaţi de alţi participanţi la trafic, au abandonat autoturismul avariat, după care au plecat la locul de întâlnire cu cel de-al treilea inculpat, care i-a preluat cu o altă mașină.

La o zi după arestare, polițiștii vrânceni au intrat și în posesia a două pistoale cu care s-a tras asupra omului de afaceri, dar și a unei puști pe care ar fi avut-o la ei, dar nu au folosit-o.

În maşina victimei, anchetatorii au găsit o sumă foarte mare de bani, sumă pe care atacatorii nu au putut să o ia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?