Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Miting aviatic și simpozion, la Focșani, pentru promovarea carierei în aviație

Focșănenii se vor bucura, și în acest an, de un miting aviatic organizat cu sprijinul Forțelor Aeriene Române. Manifestarea aviatică va marca împlinirea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Informația a fost transmisă de primarul Cristi Misăilă în cadrul simpozionului organizat, vineri, în sala Ateneului Popular, care a avut ca scop promovarea Forțelor Aeriene, a instituțiilor de învățământ și profesiilor aeronautice militare. Manifestarea organizată de Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA), filiala Focșani, a avut ca obiectiv, pe lângă evocările istorice dedicate acestor evenimente, de a promova, în rândul tinerilor focşăneni şi vrânceni, profesiile şi instituţiile de învăţământ aeronautic militar – Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, precum şi oferta educaţională a acestora în anul universitar/de învăţământ 2019-2020.

Comandorul Jănel Tănase, cel care a coordonat organizarea evenimentului de vineri, a arătat că acțiunea a fost susținută de general maior Viorel Pană, șeful Forțelor Aeriene Române. Mulțumim tuturor celor care ne sunteți aproape, care iubiți aviația română și mai ales ați iubit și iubiți aviația vrânceană. Ne-am bucurat de sprijinul tuturor autorităților publice locale, a spus comandorul Tănase, care subliniat numărul mare de invitați veniți la Focșani. Au fost prezenți Muzica Militară a Academiei Forțelor Aeriene, Statul Major al Forțelor Aeriene, prin comandorul Cristian Manolache, șeful Serviciului Personal și Mobilizare, dar și colegii de la Brigada 282 Infanterie Mecanizata, Brigada 8 Larom „Alexandru Ioan Cuza”, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmerie, Inspectoratul Școlar Județean.

Printre cei prezenți în sală s-au aflat numeroși membri ARPIA, de la președintele filialei, comandor în rezervă Ioan Văetuș și  comandorul Viorel Burlan, cel care a fost instructorul generalului cosmonaut Dumitru Prunariu.

Cuvântul de deschidere a aparținut primarului Focșaniului, Cristi Misăilă, care a anunțat mitingul aviatic ce va avea loc anul acesta în municipiu. Am promisiunea că vom avea un miting de excepție anul acesta, un an în care aniversăm 160 de ani de la Unirea Principatelor. Sperăm ca cele prezentate astăzi să vă incite și să urmați aceată cale, să încercați să vă dezvoltați o carieră frumoasă într-un domeniu extraordinar, un domeniu la care noi toți privim cu emoție. Ne dorim ca toate aceste activități să aibă rezultate extraordinare și consider că este necesar să susținem aviația română, pentru că, dacă nu avem aviație, nu avem siguranță”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, a transmis mesajul președintelui Marian Oprișan și susținerea pentru organizarea unor asemenea manifestări în Focșani. Vă mulțumim pentru că ați ales să veniți încă o dată la Focșani. Din păcate, din cauza condițiilor meteo nu s-a putut desfășura mitingul aviatic programat pentru a comemora 160 de ani de la Mica Unire. Cred că toți cetățenii municipiului Focșani, în special copiii, sunt fericiți să vadă iar avioanele pe cerul Focșaniului. Datorită ARPIA, domnul Jănel Tănase, domnului comandor Văetuș, a fost posibil ca dumneavoastră să fiți astăzi aici. Vă mulțumim că ați venit pentru că cei care vă văd astăzi aici se vor orienta către această frumoasă, onorantă și riscantă meserie, a spus vicepreședintele Consiliului Județean.

După simpozion, acțiunea s-a mutat în Piața Unirii din municipiu, unde a fost expus aeroplanul Vlaicu II, punctul de atracție unde fiecare copil a dorit să își facă o fotografie. De asemenea, la standurile unităților de învățământ erau pliante cu oferta educațională a instituţiilor de învăţământ aeronautic militar. La final a avut prezentarea omagiului în zbor eroilor aviatori de către formaţii de aeronave din dotarea Aviaţiei Militare. Au survolat cerul Focșaniului aeronave de la bazele aeriene Borcea și Boboc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?