Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Poetul Dumitru Pricop, omagiat la Școala Gimnazială Nr.7 Focșani

Școala Gimnazială nr.7 Focșani a adus, ieri, un omagiu memoriei poetului Dumitru Pricop cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, sărbătorită anual pe 21 martie. Ziua Mondială a Poeziei reprezintă un prilej de întoarcere la suflet, la emoție și frumos, primăvara calendaristică fiind urmată de primăvara poeților.

Obiectivul principal al activității a fost acela de a încuraja o revenire la tradiția orală, prin stabilirea unui dialog eficient între poezie și celelalte arte. „Consider că activitatea noastră a oglindit destul de bine sincretismul artelor, prin îmbinarea armonioasă a poeziei cu muzica și pictura, evidențiind astfel dictonul lui Delacroix, care spunea că: „Nu există nici o altă artă fără poezie”, după cum a transmis Mirela Hanganu, bibliotecar la Școala Gimnazială nr. 7.

Profesoara Mirela Fenechiu consideră că poetul Dumitru Pricop este cu  siguranță mândru de vrânceni pentru că încă îl poartă în memorie și organizează activități în memoria sa și a operelor sale. ”Din «Raiul Literaturii» unde «tăinuiește sfios» cu Eminescu, Dante și Homer, sunt convinsă că astăzi, poetul Dumitru Pricop este mândru de vrâncenii săi, de negrileștenii săi și în mod special de Școala Gimnazială nr.7 Focșani, care, iată, pentru al treilea an consecutiv omagiază și apreciază opera poetică pricopiană”, a precizat profesoara de Limba și Literatura română, Mirela Fenechiu.

La eveniment au luat parte importanți oameni de cultură din Vrancea precum: prof. Costică Neagu, prof. Valeriu Anghel, ziaristul Radu Borcea, prof. Florinel Agafiței, iar din partea Inspectoratului Școlar Vrancea a fost prezentă  Tamara Mocanca, inspector de Limba și Literatura Română.

Directorul Școlii Nr.7 regretă că nu l-a cunoscut personal pe Dumitru Pricop, dar l-a descoperit prin operele sale și din spusele prietenilor săi. ”Pe poetul Dumitru Pricop personal nu l-am cunoscut, dar l-am descoperit prin poezia sa și din amintirile prietenilor săi. Foarte multe informații le-am aflat în cei 2 ani de când facem această activitate. L-am descoperit ca fiind un suflet mare, un suflet de largi orizonturi, care de multe ori era nemulțumit de lumea aceasta a ”arealului” banal și care a căutat cu prețul unei dureri covârșitoare, să smulgă urâtul real și să-l preschimbe în frumos”, a transmis directorul Școlii Gimnaziale Nr.7, profesor Sebastian Ionuț Burlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?