Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Box: Focșăneanul Răzvan Munteanu s-a clasat al treilea la juniori, la Cupa României!

  • Colegul său de club, Valentin Bogdan, a încheiat competiția pe locul al cincilea

 

Boxul focșănean continuă să producă sportivi de valoare, care obțin rezultate remarcabile în competiții naționale. Cea mai recentă performanță a unui boxer format în sala CS Unirea Focșani din Complexul Milcovul Sud, îi aparține juniorului Răzvan Valentin Munteanu, elevul maestrului Victor Lupu. Răzvan a participat în perioada 12-17 martie la Cupa României, care a avut loc la Pitești, unde a obținut medalia de bronz. Locul al treilea la Cupa României a venit firesc, pentru că, după 4 ani de când a început să facă box, a acumulat tehnică și forță, încredere în propriile puteri, curajul a se bate cu orice adversar la categoria sa de greutate și de vârstă.

Răzvan Valentin Muteanu a fost mai întâi atras de fotbal, ca orice copil din Sud, cu locuința aproape de stadion. Era elevul profesorului Petrică Ene, antrenor de fotbal, dar care și-a pierdut repede fotbalistul care a ales boxul. Răzvan a fost, așa cum se vede, inspirat. Are înălțime, are alonjă, îi place să se apere și să reacționeze la atacurile adversarului. Este făcut pentru arta pugilatului pe care și-o însușește în sala de unde au plecat în boxul profesionist Cătălin Paraschiveanu și, mai nou, Vasile Nedelcu. Acum se pregătește pentru finala Campionatului național de juniori, care va avea loc în noiembrie. Pregătirea include și alergări pe stadion, așa cum poate fi observat și în imaginile ce însoțesc textul acesta.

La Cupa României pentru juniori, un alt sportiv pregătit de Victor Lupu, Valentin Bogdan, la 46 kg, fost vicecampion național, a avut o clasare bună, locul al cincilea, însă antrenorul său spune că decizia din sferturile de finală, care i-a oprit urcarea pe un loc mai bun, a fost eronată: ”a fost dată cu 3-2 împotriva sportivului meu care, de fapt, câștigase clar lupta!”

Boxerii de la CS Unirea vor avea în continuare participări la competiții, de unde sunt așteptați să obțină rezultatele de cel puțin nivelul medaliei de bronz a lui Răzvan Valentin Munteanu, de la Cupa României. În perioada 6-12 mai, cadeții Sebastian Ștefan Popa, la 58 kg., și Alexandru Stănilă, la 38 kg., vor concura la finala Campionatului Național, iar Mihai Dumitrescu de pregătește pentru a-și măsura forțele cu cei mai buni din țară la 69 kg., la Campionatul Național pentru tineret de la Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?