Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

FOTO! Ministrul Justiției, prezent la Prefectura Vrancea; a vorbit despre noul Palat de justiție de la Focșani și un nou sediu pentru Judecătoria Panciu

Ministerul Justiției continuă procedurile pentru construirea unui Palat al Justiției la Focșani. Ministrul Tudorel Toader a declarat că noul Palat al Justiției va avea două corpuri de clădire, pentru Tribunal și Judecătorie. „Va fi un sediu modern care va prelua din arhitectura vechiului Tribunal Județean”, a spus minstrul Toader, precizând că vor fi asigurate toate condițiile pentru înfăptuirea actului de justție. Noul Palat va fi realizat pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean. Investiția este, deocamdată, în faza de elaborare a documentațiile tehnice, respectiv pregătirea PUZ-ului. Urmează preluarea unui rest de construcție aflat în patrimoniul Ministerului Sănătății și predarea documentelor către Compania Națională de Investiții. Deja, această investiție a fost trecută pe lista de priorități a CNI astfel încât să fie realizată cât mai rapid.
Ministrul Tudorel Toader a vorbit și despre construcția unui sediu nou pentru Judecătoria Panciu. La acest moment, instanța de judecată funcționează la parterul unui bloc, oferind condiții necorespunzătoare actului de justiție, un spațiu insuficient și care nu asigură solemnitatea necesară. Ministrul a spus că a fost identificat deja un teren, aflat în proprietatea Ministerului Transporturilor, care urmează să fie predat Tribunalului Vrancea. „Se lucrează la documentația necesară realizării sediului”, a precizat minstrul Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?