Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Un jaguar dintr-o grădină zoologică a atacat o femeie care a escaladat o barieră pentru a-şi face un selfie

Un jaguar a atacat o femeie din statul american Arizona, care a escaladat o barieră pentru a-şi face un selfie la Wildlife Wold Zoo din apropiere de oraşul Phoenix, au anunţat autorităţile locale, citate de Reuters. Reprezentanţii acestei grădini zoologice au dat asigurări iubitorilor de animale, precizând că felina nu va fi eutanasiată.

O înregistrare video realizată cu telefonul mobil arată cel puţin o spintecătură adâncă pe antebraţul stâng al femeii, care se zvârcolea de durere pe sol, în cursul zilei de sâmbătă. „Am auzit-o pe această tânără care striga după ajutor, iar jaguarul îşi scosese labele din cuşcă, strângându-şi ghearele în jurul braţului ei şi înfigându-le în carnea ei”, a declarat un martor care a asistat la incident, Adam Wilkerson, pentru postul de televiziune Fox 10.

Mama lui Adam Wilkerson a distras atenţia jaguarului, aruncând o sticlă cu apă în cuşca acestuia, iar Adam a tras-o pe tânăra vizitatoare din zona periculoasă. Aceeaşi înregistrare video îl arată apoi pe jaguar în timp ce mesteca în ţarcul său o sticlă din plastic umplută cu apă. Identitatea victimei acestei agresiuni, o femeie aflată în jurul vârstei de 30 de ani, nu a fost dată publicităţii, a spus Shawn Gilleland, purtător de cuvânt al Rural Metro Fire, agenţia care oferă asistenţă în astfel de cazuri.

Victima a fost transportată la spital, unde a fost tratată, înainte de a se întoarce la grădina zoologică, pentru a-şi cere scuze, a precizat Shawn Gilleland. „Voia să îşi facă un selfie sau o fotografie cu animalul şi avea braţul suficient de aproape de cuşcă pentru ca felina să poată să ajungă la el”, a explicat acelaşi oficial american.

Reprezentanţii grădinii zoologice spun că femela de jaguar nu şi-a părăsit niciodată ţarcul şi că incidentul va face obiectul unei anchete. „Vă promitem că jaguarului nu i se va întâmpla nimic”, au transmis reprezentanţii grădinii zoologice pe Twitter, răspunzând îngrijorărilor exprimate de multe persoane din public, care se temeau că animalul ar putea fi eutanasiat.

Bariera înconjoară întreaga zonă în care se află ţarcul animalului, creând astfel o zonă-tampon de mai mulţi metri, a precizat Kristy Morcom, purtătoare de cuvânt a grădinii zoologice. „A existat un act de escaladare. Nu este ceva ce poate fi făcut cu uşurinţă. Acestea sunt animale sălbatice şi acele bariere sunt amplasate acolo cu un motiv”, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?