Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

GALERIE FOTO: Zece blocuri cu 140 de locuințe ANL pe Calea Munteniei; Centru multifuncțional în locul blocului G2

Investițiile în cartierele rezidențiale de la Petrești, Șoseaua de Centură sau terenurile de la fostul Mopaf au fost principalele subiecte de discuție la dezbaterea publică organizată, ieri, la Cinema Balada de Primăria Focșani. Proiectele de investiții ale Primăriei au fost prezentate, ieri, în fața focșănenilor care locuiesc în centrul municipiului și în cartierul Bahne. La întâlnire au fost prezenți locuitori din aceste zone dar și consilieri locali, funcționari din cadrul Primăriei Focșani și societăților de utilități publice.

Vor fi scoase la licitație lucrările la piațetele de la Teatru, Milcov și de la pasajul Balada. Proiectele au fost prezentate de primarul Cristi Misăilă, care a explicat că, în cazul pasajului de la Balada, vor fi menținute motivele tradiționale cu Hora Unirii dar, în plus, vor fi reabilitate și spațiile verzi de vis-a-vis de această zonă. În această primăvară vor începe lucrările la locurile de joacă de pe Peneș Curcanul și de la Grădina Publică. În paralel, Primăria pregătește lucrările pentru 14 locuri de joacă din municipiu, spații care sunt degradate în acest moment și care urmează să fie refăcute după finalizarea procedurilor de achiziție publică.

În ceea ce privește noile investiții, primarul Cristi Misăilă a arătat că a fost realizat PUZ-ul pentru noile locuințe ANL de pe Calea Munteniei. Proiectul este de a realiza zece blocuri, cu un număr de 140 de locuințe pentru tineri. După realizarea proiectării și a studiului de fezabilitate, documentația va fi trimisă ANL pentru contractarea lucrărilor.

 

Centru multifuncțional în locul blocului G2

O investiție așteptată de mulți focșăneni este demolarea blocului G2 din cartierul Bahne. În acest caz mai trebuie rezolvată problema celor două locuințe proprietate privată din bloc. Pentru una dintre acestea se va recurge la realizarea unui schimb iar pentru a doua vor fi acordate despăgubiri moștenitorilor proprietarului. Ulterior se va trece la demolarea blocului. În locul blocului G2 se dorește realizarea unui centru multifuncțional pentru activități educative, culturale. Ar fi o noutate pentru cartierul Bahne, lipsit de asemenea investiții în infrastructura educațională.

Cetățenii prezenți în sală au ridicat problema investițiilor pe care le poate face municipalitatea în cartierul rezidențial de la Petrești dar și în zona caselor de pe strada Verde, din zona Șoselei de Centură. În ceea ce privește cartierul de la Petrești, primarul Misăilă a arătat că vor fi realizate investiții doar pe străzile care au fost preluate în administrare de municipalitate. În prima etapă, acolo vor fi lucrări de realizare a aducțiunii de apă și canalizare de către CUP, prin proiectul Vranceaqua. Ulterior, primăria va interveni pentru realizarea lucrărilor de asfaltare. În ceea ce privește casele de pe strada Verde, primarul Misăilă a precizat că străzile respective sunt prea înguste și nu sunt respectate standardele tehnice. Astfel, drumurile trebuie să aibă o lățime de minim 7 metri pentru a putea fi preluate de administrația locală. În acest caz, cetățenii ar trebui să fie de acord să cedeze drumurile aflate în proprietate indiviză către municipalitate. Primarul a arătat că prin proiectul cu finanțare europeană pentru reabilitarea și modernizarea Șoselei de Centură se vor realiza trotuare, vor fi amenajate piste pentru bicicliști în zonă dar și o stație pentru transport public.

 

Luni are loc dezbaterea din cartierul Sud

Investițiile pregătite pentru municipiul Focșani sunt prezentate de primarul Cristi Misăilă la dezbaterile publice organizate pe parcursul lunii martie pe marginea proiectului de buget pentru acest an. În cadrul întâlnirilor cu focșănenii sunt prezentate obiectivele de investiții și proiectele cu finanțare din fonduri europene ce urmează a fi implementate în Municipiul Focșani în perioada următoare, care sunt în diverse stadii de elaborare. Focșănenii care vor să participe la aceste dezbateri publice trebuie să știe că municipalitatea a împărțit Focșaniul în șase zone, fiind organizate cinci întâlniri. Dezbaterile vor fi reluate luni, 11 martie, începând cu ora 17:00, în incinta Școlii nr. 8 (zona 5 Sud). Joi, 14 martie, are loc ultima întâlnire, începând cu ora 17:00, în incinta Colegiului Economic „Mihail Kogalniceanu” (zona 4 Gară).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?