Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Cupa Vranșah, competiție cu remarcabil succes de participare!

Cupa Vranșah, ediția a 14-a, desfășurată în două etape – 18 februarie și 24 februarie, a cuprins patru turnee, dintre care două rezervate copiilor nelegitimați U 8 ani, U 10 ani, un turneu rezervat juniorilor legitimați și nelegitimați U 14 (toate trei desfășurate la Sala Polivalentă) și turneul principal rezervat celor mai buni juniori și seniori legitimați, desfășurat la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani.

TURNEUL U8 ANI (18 – 21.02.2019), cu 13 șahiști nelegitimați participanți, a fost câștigat de Filip-Andrei Toia cu 11,5 puncte, urmat în ordine de Alexandru Luca cu 11 puncte, Ștefan-Daniel Ursu cu 10 puncte, Maria-Sara Sandu cu 8,5 puncte, Alexandru-Ștefan Tudor și Timotei Petraru, ambii cu câte 8 puncte. Pe ceilalți participanți îi nominalizăm în ordinea alfabetică, fără să mai arătăm punctajul și ordinea ierarhică: Rareș-Andrei Burloiu, Maria-Natalia Enache, Maria Georgescu-Apostu, Arthur-Cătălin Giurea, Irina-Ecaterina Panciu, Ștefan-Marcel Pricopi și Sofia-Maria Racu.

TURNEUL U 10 ANI(18 – 21.02.2019), cu 18 șahiști nelegitimați participanți, l-a avut câștigător pe Denis-Ionuț Pilă cu 17 puncte din 17 posibile, urmat în clasamentul general de: Adelin-Ștefan Dăscălescu cu 16 puncte și Bianca-Maria Beșleagă cu 14 puncte. La fete prima a fost Giulia Lungu cu 13,5 puncte, urmată de Antonia Spiridonescu cu 8,5 puncte și Maria Georgescu-Apostu cu 7,5 puncte. La U 8 ani a câștigat Filip-Andrei Toia cu 13,5 puncte, urmat de Alexandru Luca cu 10,5 puncte și Ștefan-Daniel Ursu cu 8 puncte. S-a mai remarcat în mod deosebit Rareș-Gabriel Nechita, cu 13 puncte. Îi prezentăm pe ceilalți participanți la acest turneu în ordinea alfabetică: Rareș-Ștefan Bocu, Andrei Coman,  Robert-Andrei Mureșan, Irina-Ecaterina Panciu, Timotei Petraru, Ștefan-Marcel Pricopi, Maria-Sara Sandu și Alexandru-Ștefan Tudor.

Turneele U 8 și U 10 s-au desfășurat pe parcursul a două săptămâni la Sala Sporturilor în sălile de pregătire ale CSM Focșani 2007, pliat pe zilele de pregătire ale copiilor, și s-au încheiat marți 26 februarie 2019.

TURNEUL U 14 ANI(23.02.2019), cu 17 șahiști dintre care 9 legitimați și 8 nelegitimați, desfășurat sâmbătă 23 februarie 2019 la Sala Sporturilor a fost câștigat de David-Mihai Andrei cu 7 puncte din 7 posibile, urmat pe locurile 2 și 3 în clasamentul general de Valentin Corbu cu 6 puncte și Andrei-Dănuț Neagu cu 5 puncte. În clasamentul copiilor U 8 de la acest turneu pe primele trei locuri s-au clasat în ordine: Filip-Andrei Toia, Ștefan-Daniel Ursu și Maria-Sara Sandu. În clasamentul copiilor U 10 primii trei au fost: Adelin-Ștefan Dăscălescu, Andrei Nicolau și Bianca-Maria Beșleagă. În clasamentul copiilor U 12 pe primele trei locuri s-au situat: Ana-Maria Apostu, Matei-Rareș Andrei și Rareș-Gabriel Nechita. De remarcat aici că ocupanta locului I la U 12, Ana-Maria Apostu, nu are decât 7 ani și jumătate.

TURNEUL OPEN(24.02.2019), cu 65 de șahiști legitimați, omologat la F.I.D.E. a fost câștigat de vrânceanul Andrei Arghirescu cu 6 puncte, urmat în clasamentul general de Iulian-Marinică Gălățanu, de la C.S. Șah Club Galați, cu 6 puncte, Ștefan-Daniel Done, de la S.C.M. Gloria Buzău, cu 5,5 puncte, Ștefan Dănilă, de la C.S.Olimp Șah Focșani, cu 5,5 puncte, Rafael Ienășoaie, de la ACS Regionala de Șah Nord-Est Bacău, cu 5,5 puncte. Au fost întocmite clasamente pe patru categorii de rating (sub 1800, sub 1600, sub 1400 și sub 1200) și trei categorii de vârstă (U 8 ani, U 10 ani și cel mai bun veteran). La rating sub 1800 cei mai buni au fost în ordine: Teodor-Cosmin Nedelcu, de la S.C.M. Gloria Buzău, Mirel Lepădatu, de la C.S. Olimp Șah Focșani și Ionuț-StelianAndrieș de la Politehnica Iași. La rating sub 1600 primii trei au fost Josef-Attila Laszlo de laAC de Șah Cavalerul Sfântul Gheorghe, Corneliu Iorga de la ACS Regionala de Șah Nord-Est Bacău și Andrei Cucoaneș de la C.S. Olimp Șah Focșani. La rating sub 1400 podiumul a fost ocupat de: Attila Szabo de la Viitorul Miercurea Ciuc, Dragoș-Sorin Anton de la Speranța Focșani și Costel-Cristinel Rășcanu de la C.S. Șah Club Galați. La rating sub 1200 ordinea primilor trei a fost: Gheorghe Lucian-Berdilă, de la ACS Regionala de Șah Nord-Est Bacău, Doru-Cosmin Ailincăi de la C.S. Șah Suceava și Zoltan Pal de la AC de Șah Cavalerul Sfântul Gheorghe. La grupa de vârstă U 8 cei mai buni au fost Patric-Andrei Făcâlă de la C.S. Olimp Șah Focșani și Ana-Maria Apostu de la C.S.M. Focșani 2007. La grupa de vârstă U 10 George-Matei Iordăchescu a ocupat primul loc urmat de David-Mihai Andrei de la C.S.M. Focșani 2007 și Yannis-Raphael Grecu de la C.S.M. Focșani 2007.

Locul I la veterani a fost ocupat de Ioan Calcea de la AC de Șah Cavalerul Sfântul Gheorghe. O mențiune specială trebuie făcută celui mai vârstnic participant, Constantin Grosu, de la Cimentul Bicaz, născut în 1937.

Din județul nostru, în afara celor mai sus menționați, s-au mai remarcat: Lucian-Vicențiu Marin, Toader Gurguiatu, Viorel Balla, Marius Arghirescu, Mihnea-Iustin Baciu, Alexandru-Ionuț Borza, Valentin Corbu, Cristian-Eduard Șimon, Alex-Ștefan Zlata, Alexandru Micu, Elena Lupu și Andrei-Dănuț Neagu.

La toate cele patru turnee s-a jucat șah rapid în sistem elvețian, șapte runde.

Organizatorii competiției au fost CSM Focșani 2007, CS Olimp Șah Focșani cu sprijinul substanțial al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea și al Colegiului Tehnic Edmond Nicolau Focșani.

Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?