Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Monica Anghel a cântat la Balul de Dragobete pentru pensionarii focșăneni

Cuplurile focșănene care au împlinit 50 ani de căsnicie au fost sărbătorite de Dragobete, duminică, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Focșani. Aproape 200 de seniori au răspuns invitației lansate de municipalitate, de a participa la o masă festivă la restaurantul Grand’Or. Au fost invitate atât cupluri de focșăneni care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar și de la cele două cluburi de seniori din municipiu. În cadrul evenimentului au fost premiate 14 cupluri de aur care nu au primit premii anul trecut. Premierea s-a făcut în aplauzele întregii săli, iar fiecare doamnă a primit câte un trandafir din partea reprezentanților primăriei. A fost o petrecere cu muzică bună, mâncăruri speciale dar și o zonă pentru fotografii la minut unde seniorii orașului au primit câte o amintire de la eveniment.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de primarul Cristi Misăilă, alături de care s-au aflat cei doi viceprimari, Marius Iorga și Ionuț Mersoiu. Edilul le-a mulțumit celor prezenți pentru că au onorat invitația de a participa la acest eveniment care devine o tradiție în Focșani și le-a mulțumit pentru munca și activitatea depusă în orașul nostru.   Atmosfera de sărbătoare a fost asigurată de artiștii Ansamblului Folcloric Profesionist „Țara Vrancei”, conduși de Maria Murgoci. Prezentatorul evenimentului a fost actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”. Invitata surpriză a fost o voce de aur a muzicii ușoare românești, Monica Anghel, care a încântat audiența cu șlagărele de altădată. La finalul petrecerii, cei prezenți s-au bucurat de tortul special pregătit pentru acest eveniment.

În fiecare an, pe 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele. În mitologia românească, Dragobete era zeul tinereții, al veseliei și al iubirii. Conform unor legende populare, Dragobetele este chiar fiul babei Dochia, un tânăr chipeș și iubăreț care obișnuia să seducă toate femeile care îi ieșeau în cale. Totuși, în zilele noastre, Dragobetele reprezintă pentru români simbolul suprem al dragostei autohtone. O superstiție din popor spune că persoanele care nu sărbătoreau această zi erau pedepsite să nu poată iubi în acel an. Acum mult timp, exista obiceiul conform căruia tinerele necăsătorite să strângă zăpada puțină care se mai găsea, numită și “zăpada zânelor”. Apa apărută în urma topirii acestei zapezi ar fi avut proprietăți magice când venea vorba de iubire, de descântece de iubire, dar și de ritualurile de înfrumusețare. În unele regiuni din țară, ajunul de Dragobete este tratat la fel ca și noaptea de Bobotează. Tinerele care doresc să își afle ursitul își pun sub pernă busuioc sfințit, sperând că Dragobetele le va ajuta să-și găsească ursitul. (calendarulortodox.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?