Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Afaceristul Constantin Chiriţă, ASASINAT prin împușcare; în mașină avea ZECI DE MII de euro, lire sterline și SUTE DE MII de lei; autorii sunt ÎN LIBERTATE

Un bărbat de 61 de ani, Constantin Chiriţă, cunoscut în oraş sub numele de “Telu”, patron al unor case de schimb valutar din Focşani, a fost găsit decedat vineri seara, în maşina sa, pe drumul DJ 205 R, spre Slobozia Ciorăşti. Afaceristul nu a murit ca urmare a vreunei afecţiuni, ci după ce a fost împuşcat de persoane rămase necunoscute. Potrivit unor surse judiciare, două gloanţe au fost găsite în trupul bărbatului, unul dintre acestea nimerindu-l chiar în zona inimii. Autorul sau autorii faptei au tras mai multe focuri de armă, multe dintre acestea oprindu-se în maşina la volanul căruia afaceristul se afla, un Mercedes.

Se pare că bărbatul a fost urmărit, iar după ce a intrat pe DJ 205 R din drumul european către comuna Slobozia Ciorăşti, un drum care nu este intens circulat, maşina sa a fost blocată în trafic de un autoturism de teren şi tamponată. Din aceeaşi maşină, persoane necunoscute au tras mai multe focuri de armă înspre autoturismul lui Chiriță, iar două dintre acestea l-au nimerit în zone vitale şi i-au cauzat decesul.

Apelul la 112, prin care a fost anunţat faptul că o persoană este decedată într-o maşină, a fost efectuat în seara zilei de vineri, la ora 19.40. Imediat după apel, zona a fost împânzită de poliţişti. La faţa locului au ajuns şi ambulanţe SAJ şi SMURD, cadrele medicale încercând să-l resusciteze pe bărbat, dar au trebuit să declare decesul. „La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 19.40, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Coteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat ar fi decedat într-un autoturism, pe DJ 205 R, pe raza comunei Slobozia Ciorăşti. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificat cadavrul unui bărbat de 61 de ani. Poliţiştii IPJ Vrancea efectuează cercetarea la faţa locului, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. De asemenea, la activităţi participă şi poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea, la câteva ore de la producerea evenimentului.

 

O AVERE în mașina afaceristului asasinat

În timpul cercetării la faţa locului, anchetatorii au găsit în maşina în care se afla şi trupul neînsufleţit al bărbatului o sumă extrem de mare de bani. Surse oficiale ne-au confirmat faptul că ar fi vorba de aproximativ 30 mii euro, 20 mii de lire şi câteva sute de mii de lei. Faptul că banii nu au fost luaţi din maşină este un mister şi pentru anchetatori. Această situaţie ne poate duce cu gândul şi la o răzbunare. Totuşi, există şi posibilitatea ca cel sau cei care au comis fapta să nu fi vrut altceva decât banii afaceristului, dar să nu fi putut să-i şi ia după ce au tras focurile de armă. Sunt voci care spun că bărbatul decedat s-ar fi blocat în maşină în timp ce asupra lui se trăgea.

După ce s-au tras focurile de armă cu un pistol, potrivit unor surse, autorul sau autorii au plecat de la faţa locului cu aceeaşi maşină, pe care au abandonat-o ulterior, nu departe de locul faptei, şi s-au făcut nevăzuţi.

Maşina cu care s-au deplasat cei care l-au executat pe afaceristul focşănean era înmatriculată în Anglia, iar deasupra numerelor englezeşti au fost montate numere de Suceava. În urma verificărilor făcute de anchetatori s-a stabilit că numerele de Suceava folosite erau false. În seara crimei, după apelul la 112, judeţul a fost impânzit de poliţişti. Oamenii legii au oprit maşini şi au făcut verificări în rândul conducătorilor auto dar şi al pasagerilor. Filtre nu au fost instituite doar în judeţul nostru ci şi în judeţele vecine.

 

Faptă încadrată la omor

Anchetatorii nu au oferit prea multe informaţii despre acest caz. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au comunicat presei, sâmbătă, doar încadrarea juridică a faptei.

“La data de 22.02.2019, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea procesul-verbal de sesizare din oficiu cu privire la săvârşirea de AN (autor necunoscut – n.r.) a infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., constând în aceea că în data de 22.02.2019, în jurul orei 19,42, victima C.C., în timp ce se afla pe DJ 205 R, Focşani-Slobozia Ciorăşti, conducând autovehiculul marca Mercedes, înmatriculat cu nr. VN 62 MEN, a fost împuşcată în zona membrului superior stâng, de o persoană neidentificată, iar leziunile produse prin împuşcare i-au provocat decesul.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru infracţiunea de omor, faptă prev. de art. 188 alin.1 C.p. şi se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a intervenit decesul persoanei menţionate mai sus, precum şi identificarea autorului săvârşirii faptei.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

 

Anchetatorii au muncit non-stop şi au un cerc de suspecţi

De la comiterea faptei şi până în prezent, în IPJ Vrancea şi la Parchet s-a lucrat aproape non-stop. În continuare poliţiştii vrânceni sunt ajutaţi în elucidarea misterului morţii afaceristului de 61 de ani şi de colegii lor de la Bucureşti care, potrivit unor surse, vor mai rămâne în judeţul nostru cel puţin câteva zile.

Se pare că munca oamenilor legii nu este în zadar. Nu este exclus ca în perioada imediat următoare să avem informaţii noi despre acest caz, inclusiv informaţii legate de cel sau cei care au tras în bărbatul de 61 de ani şi de mobilul crimei. Sunt voci, unele oficiale, care spun că ar exista un cerc de suspecţi în acest caz, ceea ce înseamnă că zilele următoare ar putea avea loc şi reţineri în acest caz care a şocat pe toată lumea şi mai ales pe cunoscuţii omului de afaceri care spun despre el că era un om cumsecade, respectat şi fără duşmani. Oamenii legii iau în calcul toaate variantele şi verifică mai multe piste.

 

Afaceristul va fi înmormântat marţi

Sâmbătă, trupul neînsufleţit al lui Constantin Chiriţă a fost ridicat de familie de la Serviciul de Medicină Legală acolo unde a ajuns după comiterea faptei, pentru efectuarea necropsiei.

Familia, rudele, prietenii şi cunoscuţii îl vor conduce pe ultimul drum marţi, 26 februarie a.c. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 11.00, la biserica din comuna Slobozia Ciorăşti.

Sursa foto: stirileprotv.ro și captură video stirileprotv.ro

1 COMENTARIU

  1. Destul de mare cash-ul ca sa nu fi fost interesant pentru raufacatori.Pacat ca cei de la ANTIFRAUDA nu ii lasa pe astfel de intreprinzatori sa pastreze banii asigurati in casele de la sediul firmelor si sunt obligati pentru asigurarea lor pe timp de noapte sa-i care pe la casele lor.Dumnezeu sa-i ierte toate pacatele facute pe timpul vietii,stiute si nestiute ! Legat de siguranta cetateanului in trafic pe acea portiune de DJ ,si monitorizarea acesteia pe camerele de supraveghere nu poate fi pusa in discutie.La niverlul judetului singura zona unde este supravegheata circulatia rutiera este cea a municipiului Focsani de catre aparatele de fotografiat ale agentilor de circulatie de la POLITIA LOCALA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?