Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Vrîncioaia: Continuă investițiile în infrastructură

Primăria Vrîncioaia a scos la licitație proiectul de investiții privind construirea unui pod peste pârâul Leadova, în punctul „La Stan“, satul Spineşti.  Podul va asigura legătura între satul Spinești și Cătunul Motocești. Valoarea estimată a investiției este de 491 mii lei. Proiectul prevede construirea unui pod din beton armat, cu grinzi precomprimate, cu o singură deschidere de 11,00 m, amplasat peste pârâul Leadova. Suprastructura este alcătuită din grinzi precomprimate cu corzi aderente, iar infrastructura este realizată din 2 culei. Sistemul de fundare ales este cel de fundare directă. Fundațiile se vor realiza în trepte de 1,50 m din blocuri masive de beton de clasă C 30/37.

Autoritățile locale din Vrîncioaia mai au în derulare proiectul de investiții privind construirea unui pod peste râul Putna, în sat Poiana. Valoarea investiției este estimată la peste 4,5 milioane de lei. Structura de rezistență a podului este compusă din fundaţii indirecte din coloane de 1080 mm ce se monolitizează între ele prin intermediul unui radier din beton de ciment cu înălţimea de 1,25 m pe care reazemă elevaţiile, prin intermediul cărora se realizează rezemarea suprastructurii podului. Structura de rezistență a suprastructurii este realizată din fâşii pretensionate, monolitizate între ele prin intermediul unei dale de suprabetonare realizată monolit din beton de ciment armat. Calea pe pod cuprinde zona carosabilă cu lăţimea de 6,00 m, două zone cu lăţimea de 0,50 m fiecare unde se amplasază parapetul metalic semigreu și două trotuare pietonale denivelate, având lăţimea de 1,20 m fiecare. Parapetul pietonal este construit din elemente prefabricate din oţel. Racordarea suprastructurii cu rampele de acces se face prin intermediul a două dale de racordare cu terasamentul aşezate pe fundaţie din piatră spartă prin intermediul grinzilor de rezemare. Podul va fi echipat cu 4 sferturi de con amenajate cu scări de acces şi casiuri de descărcare a apelor meteorice. Podul peste râul Putna are lungimea totală de 147,75 m, cu patru deschideri de 16,50 m fiecare fiind echipat cu rampe de acces pe pod în lungime de 15,00 m pe partea stânga și 60,00 m pe partea dreapta a podului având un carosabil de 5,00 m.

Vă reamintim că Primăria Vrîncioaia va demara anul acesta mai multe investiții din care amintim lucrările la sistemul de canalizare, cu stație de epurare și rețea de canalizare din satul Poiana. Investiția este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și a fost evaluată la circa 6,6 milioane lei. Pe lista lucrărilor care au semnate contractele de finanțare se află proiectele privind reabilitare, extindere și dotare școala Spinești – 985 mii lei, reabilitare, extindere și dotare școala „Neculai Jechianu” – 3,7 milioane lei, modernizare DC 72 – 3 milioane lei, pod peste râul Putna (satul Poiana)- 5,7 milioane lei, pod satul Spinești – 696 mii lei, pod „La Șerban”- 570 mii lei, pod „La Țâgma” Muncei – 745 mii lei. Cea mai mare investiție într-o unitate școlară este la Școala „Neculai Jechianu”. Aici vor fi modernizate toate corpurile de clădiri, școala veche, școala nouă și fostul internat școlar. De asemenea, tot aici va fi amenajat un teren de sport. Pentru aceste lucrări vor fi alocate 3,6 milioane de lei. Va fi schimbat acoperișul, vor fi recompartimentate camerele, se va monta parchet. Vor fi lucrări de modernizare totală, inclusiv la terenul pentru activitățile sportive. Aceste lucrări vor respecta toate normele pentru ca astfel să poată fi obținută autorizație sanitară de funcționare.

O altă investiție aflată în derulare este noul sediu al Primăriei Vrîncioaia. Va fi o clădire cu multe facilități pentru oamenii din comună, dar va avea și o sală pentru ateliere de lucru, deoarece se află amplasată lângă Observatorul seismologic din comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?