Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Activităţi dedicate Zilei Culturii Naţionale la Biblioteca Municipală Adjud

Biblioteca Municipală Adjud a organizat, ieri, o serie de activități dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Elevii clasei a VIII-A şi a VII-a A de la Școala Gimnazială „Mareșal Alexandru Averescu“ au sărbătorit ziua „Luceafărului poeziei românești“, recitind cu același entuziasm și interes, ca și cu alte ocazii, poeziile lui Mihai Eminescu și compunând versuri în memoria acestuia.

Conform datelor furnizate de directoarea unității, Tatiana Valea, elevii au primit diplome pentru creațiile poetice compuse, conștientizând astfel că Eminescu se află în fiecare dintre noi. De asemenea, Ziua Națională a Culturii a fost marcată prin scrierea unui capitol al cărții „Micul mare erou“, redactat sub îndrumarea profesoarei Mihaela Ivan.

O altă activitate dedicată Zilei Culturii Naţionale desfăşurată la Biblioteca Municipală Adjud a constat în dramatizarea „Luceafărului”, tabloul al II-lea, de Mihai Eminescu, de către elevii clasei a X-a E de la Colegiul Naţional „Emil Botta”, îndrumaţi de profesoara Gina Bichescu. În cadrul activităţii, elevii au citit din Corespondenţa Mihai Eminescu – Veronica Micle şi din Corespondenţa Veronica Micle către Mihai Eminescu. Cu acest prilej, elevii au vizionat expoziţia tematică de carte intitulată „169 de ani de la naşterea poetului naţional-Mihai Eminescu“, organizată de bibliotecarii Bibliotecii Municipale Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?