Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Marilena Șerbănuț, director interimar la Ateneul Popular din Focșani

          Marilena Șerbănuț, consilierul primarului Cristi Misăilă, va conduce interimar Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”, după încetarea mandatului fostului manager al instituției culturale, Valentin Gheorghiță. Reprezentanții Primăriei au explicat că postul de la conducerea Ateneului Popular era vacant după ce mandatul lui Valentin Gheorghiță a expirat la 31 decembrie, iar la concursul organizat anul trecut nu a fost declarat admis niciun concurent. În aceste condiții a fost urmată procedura legală și a fost stabilită, prin dispoziție a primarului Focșaniului, o persoană care să conducă instituția culturală până la finalizarea concursului pentru stabilirea noului manager. Marilena Șerbănuț este absolventă ASE și este cunoscută în spațiul public datorită activităților de voluntariat derulate la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” și Filiala de Cruce Roșie Vrancea. Contractul de manager al fostului director a expirat la 31 decembrie și, întrucât postul nu a fost ocupat în urma concursului organizat anul trecut, a trebuit să desemnez o persoană pentru conducerea instituției culturale. Doamna Șerbănuț a fost consilier în domeniile cultură, educație și cred că este persoana potrivită pentru această funcție, ne-a spus primarul Cristi Misăilă.

Noul director a avut o primă întâlnire cu angajații Ateneului Popular, în care le-a prezentat obiectivele pentru acest an. Marilena Șerbănuț ne-a spus că primul pas este stabilirea unui calendar al activităților culturale care vor fi organizate de Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” în acest an. Acest calendar ar urma să fie discutat cu celelalte două instituții culturale din Focșani astfel încât să fie realizată o ofertă de activități culturale pentru focșăneni. Nu în ultimul rând, se va pune accent pe promovarea activităților culturale ale Ateneului Popular. Vreau să facem ca lucrurile să funcționeze, a precizat Marilena Șerbănuț.

Postul de manager la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” este vacant după ce mandatul lui Valentin Gheorghiță a expirat la 31 decembrie. Anul trecut a fost organizat un concurs pentru ocuparea postului însă niciunul dintre cei doi candidați nu a fost declarat admis. Valentin Gheorghiță a participat la concurs dar nu a obținut notă de trecere la ultima probă, a interviului. Ulterior, acesta a anunțat că a contestat în instanță modul de desfășurare a concursului iar primul termen este pe 10 ianuarie. În paralel, Primăria Focșani a demarat procedurile de organizare a unui nou concurs pentru postul de manager la Ateneu. Termenul de depunere a dosarelor de către candidați a fost 3 ianuarie iar prima etapă, analiza proiectelor de management, se va realiza începând cu 9 ianuarie. Interviul final va avea loc în perioada 21-23 ianuarie.

Sursa foto: Facebook / Marilena Șerbănuț

dav

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?