Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Mai multe posturi de poliție din comune și-au schimbat șefii în ultimele șase luni

În ultimele șase luni, la cârma mai multor posturi de poliție din județ au ajuns polițiști noi. Toţi şefii posturilor de poliţie comunală din structura Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea au fost numiţi în funcţii în urma susţinerii unor concursuri/ examene.

Astfel, în comuna Chiojdeni, cel care veghează la respectarea legii din postura de șef de post este agent principal Fifere Cătălin Ionel. La postul de poliție din comuna Tănăsoaia, noul șef de post este agent șef adjunct Călin Daniel Ionuț. În comuna Urechești, ca urmare a promovării concursului, noul șef de post este agent principal Gheorghiță Sandu. Localnicii din comuna Andreiașu de Jos pot apela, pentru probleme ce vizează ordinea și siguranța, la șeful de post agent principal Paul  Cherciu. Postul de poliție din comuna Jariștea se află sub comanda agentului principal Florin Ștefan.

În comuna Mera, noul șef de post este agent șef Marius Jorăscu. De siguranța cetățenilor din comuna Tâmboești răspunde acum șeful de post agent șef Marian Gabriel Petrescu. La postul de poliție din comuna Valea Sării, agent principal  Bogdan Ciprian Lupașcu ocupă funcția de șef de post. În comuna Slobozia Ciorăști șeful postului de poliție este agent șef adjunct Nicolae Apărece. Postul de poliție din Câmpuri este condus de o tânără polițistă, agent Elena Alexandra Tănase.

La postul de poliție din comuna Garoafa noul șef de post este agent principal Rareș  Vlad. În comuna Milcovul, cel care veghează la respectarea legii, din postura de șef de post, este agent principal George Sima.

Potrivit legii, lucrătorul de poliție din mediul rural „previne și descoperă infracțiunile și alte fapte antisociale ce lezează viața, integritatea corporală, drepturile  și libertățile persoanelor, avutul public și privat, ordinea și liniștea publică, iar în colaborare cu reprezentanții societății civile, autorităților locale, unităților de învățământ, cultură, etc., desfășoară activități antiinfracționale a populației (…) Efectuează cercetări, potrivit competenței, în legătură cu infracțiunile comise în zona de responsabilitate. (…) Constată contravenții și aplică sancțiuni, potrivit legii. (…) Asigură menținerea ordinii și liniștii publice colaborând cu administrațiile locale în acest domeniu. (…) Ia măsuri pentru combaterea manifestărilor de violentă și de neutralizare a unor acțiuni de natură să împiedice desfășurarea normală a activităților, îndeosebi la adunările publice, manifestările cultural-sportive, și de altă natură (…) Acordă sprijin de specialitate, îndrumă și coordonează persoanele fizice și juridice în organizarea pazei obiectivelor, bunurilor valorilor și controlează executarea acestor activități. (…) Exercită controlul, potrivit legii, asupra respectării normelor legale referitoare la produsele și substanțele toxice, stupefiante și radioactive, precum și alte obiecte și materii supuse autorizării, care prezintă pericol public ori pot fi folosite la săvârșirea de infracțiuni. (…) Urmărește respectarea legislației în domeniul protecției mediului înconjurător, vânatului și pescuitului și după caz, în raport de competență ia măsurile ce se impun. (…) Supraveghează, îndrumă și controlează circulația pe drumurile publice în condițiile legii și acordă sprijin autorităților locale pentru buna desfășurare a acesteia. (…) Verifică modul în care persoanele respectă regimul domicilierii și ia măsuri pentru punerea în legalitate a celor vinovați de încălcarea legislației în acest domeniu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?