Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Cârnaţi, caltaboş, jumări, şorici şi pomana porcului, în week-end la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului au ocazia în week-end, să mănânce şi să îşi cumpere pentru acasă, cârnaţi, caltaboş, jumări, tobă, şorici şi porţii din pomana porcului, toate preparate şi comercializate în cadrul Târgului de Ţară de Ignat, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

„Tradiţii din Iarna ASTRA şi Târgul de Ţară la Ignat readuc în Muzeu amintirile şi gusturile frumoase din copilărie. Astfel de evenimente oferă vizitatorilor experienţe noi prin care vor putea simţi atmosfera din satul de altădată. Aici avem tradiţii, obiceiuri, colinde, dar şi nelipsitele preparate pentru masa de Crăciun, cum sunt cârnaţii, caltaboşul, jumările, toba şi alte bunătăţi. Nu va lipsi nici pomana porcului care alături de şoriciul proaspăt constituiau primele delicatese cu care se ospătau gospodarii treziţi dis de dimineaţă pentru a putea pregăti toate bucatele necesare până în anul următor. Vizitatorii vor fi invitaţi să deguste din aceste preparate realizate în cadrul atelierelor gastronomice”, a declarat directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, George Tomegea.

În cadrul atelierelor gastronomice, vizitatorii vor putea afla cum se prepară bucate tradiţionale de la Dan Limbăşan, un producător produse din carne de porc, rasa Mangaliţa. De asemenea, atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de 11 interpreţi de muzică populară, o trupă de teatru interactiv şi cinci grupuri vocal-instrumentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?