Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

FRAȚI judecaţi pentru spargerea unor magazine; unul dintre ei are deja ȘASE condamnări

Doi fraţi vor fi judecaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat. Aceştia au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, unul fiind deja arestat în alt dosar.

Conform rechizitoriului, bărbatul care în prezent se află în arest, în noaptea de 8/9 iunie 2016, împreună cu fratele său, ar fi pătruns prin efracţie şi fără drept în incinta unui magazin de pe strada Constructorului din Focşani şi a sustras bunuri în valoare de 2.000 lei.

Tot el, în noaptea de 13/14 iunie 2016 şi tot împreună cu fratele său, a pătruns prin efracţie, prin smulgerea sistemului de alarmă, şi fără drept, în incinta unui alt magazin, de pe strada Aleea Echităţii, din care a sustras bunuri în valoare de 5.371 lei. În timp ce bărbaţii dădeau spargerea, o femeie care era împreună cu ei asigura paza în zonă.

Cea de-a treia faptă a fost comisă de cei doi frați în noaptea de 21/22 iunie 2016. Tot prin efratie şi prin smulgerea sistemului de alarmă, inculpaţii au intrat pentru a doua oară în magazinul de pe strada Constructorului şi au furat bunuri în valoare de 2.000 lei. Şi în acest caz femeia s-a aflat în zonă şi s-a asigurat că cei doi nu vor fi văzuţi de nimeni.

Din anchetă a rezultat că la spargerea din noaptea de 8/9 iunie 2016, cei doi au forţat uşa de acces a magazinului, care era din PVC, şi au furat țigări, băuturi alcoolice şi mâncare. Cei doi bărbați au negat comiterea faptei. Nu acelaşi lucru l-a făcut şi femeia, care le-a spus anchetaorilor cine şi când a spart magazinul.

În cazul celei de-a doua spargeri, bărbaţii au pătruns în magazin prin forţarea sistemului de închidere a uşii de acces cu un levier şi prin smulgerea sistemului de alarmă. De aici, inculpaţii au furat tot ţigări, băuturi alcoolice şi produse alimentare, de această dată prejudiciul fiind mult mai mare, respectiv 5.371 lei. Tot de aici, inculpatul care în prezent este arestat a luat şi o casă de marcat, pe care a abandonat-o mai apoi pe iarbă, în apropierea magazinului. Şi în acest caz inculpaţii au negat fapta atunci când au fost audiaţi. Nu acelaşi lucru l-a făcut şi femeia, care a declarat că în cursul lunii iunie 2016, inculpatul arestat le-a spus ei şi fratelui său că a văzut câteva magazine alimentare în cartierul Sud, magazine din care vrea să sustragă bunuri.

Femeia a povestit că în noaptea de 13/14 iunie 2016 a plecat împreună cu cei doi bărbaţi către magazinul de pe strada Aleea Echităţii, inculpatul arestat în prezent având asupra lui, ascunse sub haine, un cleşte tip gură de lup şi un levier metalic. După ce au ajuns în dreptul magazinului, bărbatul “înarmat” a forţat uşa cu levierul după care a pătruns în interior împreună cu fratele său şi au sustras ţigări şi diferite produse alimentare. Au pus bunurile într-un sac menajer şi le-au dus acasă. A doua zi, ţigările au fost vândute contra sumei de 8 lei pachetul.

Cu privire la cea de-a treia faptă, femeia a povestit că inculpaţii au intrat în magazinul pe care l-au spart şi prima dată prin tăierea lanţului care asigura uşa metalică de acces şi prin forţarea acesteia cu un levier. Apoi au smuls sistemul de supraveghere video şi au sustras ţigări şi alcool. În ziua următoare, ţigările au fost vândute unei persoane contra sumei de 1.000 lei.

Femeia care la două spargeri a asigurat paza a fost şi ea cercetată pentru furt calificat, dar s-a dispus clasarea pentru că s-a împăcat cu persoanele vătămate.

Inculpatul care în prezent se află în arest nu a recunoscut faptele. El a mai fost condamnat de 6 ori pentru furt calificat, furt în scop de folosinţă, refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi tâlhărie calificată. De curând, el a fost trimis în judecată într-un alt dosar, pentru acelaşi gen de infractiuni şi mai este cercetat în altul. Nici fratele său nu a recunoscut faptele. În anul 2017 şi acesta a avut o ccondamnare de 1 an, o lună şi 20 de zile.

Persoanele vătămate se constituie părţi civile în dosar cu sumele de 6.000 şi 5.371 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?