Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656
Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656

Custodele Coroanei: Statul nu poate lupta cu dezastrele doar cu ajutorul serviciilor publice; voluntariatul este esenţial

Custodele Coroanei române, Margareta, preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, a declarat că niciun stat, oricât de puternic este, nu poate să ducă lupta cu intemperiile, cu molimele ori cu alte dezastre numai cu ajutorul serviciilor publice şi a subliniat că voluntariatul este esenţial în acest important demers social. „Niciun stat, oricât de puternic este, nu poate să ducă lupta, fie ea cu intemperiile, cu molimele ori cu alte dezastre, numai cu ajutorul serviciilor publice. Voluntariatul este esenţial tocmai pentru că, atunci când militarii, pompierii, salvatorii, medicii, asistentele şi toţi cei care muncesc în folosul naţiunii sunt prea puţini, prea vlăguiţi, ori lipsiţi de resurse, cetăţenii-voluntari le completează efortul şi, astfel, dovedesc implicarea lor în societate şi în sprijinul semenilor”, afirmă Custodele Coroanei, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarului.

În anul care marchează împlinirea unui secol de la Marea Unire, în mesaj sunt amintite sacrificiile şi dedicaţia voluntarilor civili din timpul Primului Război Mondial. „Anul care se încheie marchează împlinirea unui secol de la Marea Unire, punctul de cotitură al istoriei naţiunii noastre. Marea Unire a fost realizată prin efortul şi sacrificiul armatei noastre, susţinută de întreaga populaţie civilă. Astăzi, cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarului, rememorăm sacrificiile şi dedicaţia voluntarilor civili din timpul Primului Război Mondial, fără de care armata noastră, precum şi persoanele fără ajutor din spatele frontului, nu ar fi putut supravieţui urgiilor războiului”, subliniază Custodele Coroanei române.

Custodele Coroanei transmite „aprecierea şi recunoştinţa” tuturor voluntarilor Crucii Roşii Române. „Crucea Roşie Română, ca toate societăţile de Cruce Roşie, este construită pe principiul voluntariatului, fiind expresia instituţionalizată a acestei implicări personale pentru bine. Împreună, oferim îngrijire bătrânilor, ajutoare de urgenţă sinistraţilor şi asistenţă complementară bolnavilor, alinând suferinţa, atât de prezentă în sufletul naţiunii noastre. De aceea, astăzi, de Ziua Voluntarului, transmit aprecierea şi recunoştinţa noastră tuturor voluntarilor de Cruce Roşie, pentru serviciul lor pus în slujba semenilor, fără părtinire şi fără ezitare”, se mai arată în mesajul Custodelui Coroanei române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?