Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Nicio ședință de Consiliu Local Focșani fără scandal liberal! PNL-iștii s-au opus proiectului privind PARCĂRILE și au părăsit sala

Liberalii și consilierul exclus din UNPR, Costel Bîrsan, și-au dat din nou în petec, ieri, la ședința Consiliului Local Focșani. Discuțiile au degenerat la proiectul referitor la cele 509 locuri de parcare din mai multe străzi, care trebuiau date în administrare societății Parking. În sala de ședințe a Consiliului Local au fost prezenți mai mulți focșăneni, inclusiv reprezentanți ai unor societăți comerciale, care le-au cerut consilierilor locali să voteze favorabil acest proiect pentru a avea asigurate locurile de parcare. „Vă rog să fiți de acord cu transferul locurilor de parcare pentru ca lumea să aibă un loc de parcare civilizat”, a fost mesajul pe care focșănenii l-au transmis consilierilor locali din PNL și lui Costel Bîrsan, cei care s-au abținut mereu la acest proiect de hotărâre. În replică, liberalii au invocat tot felul de motive pentru a nu vota acest proiect. Problema lor este că societatea Parking a fost înființată la solicitarea primarului Cristi Misăilă. Deși li s-a explicat că era nevoie de schimbarea modului de administrare pentru a eficientiza această activitate și pentru a exista o evidență corectă a locurilor de parcare din municipiu, acest aspect nu i-a interesat pe liberali. În final, liberalii s-au abținut din nou, iar locurile de parcare rămân în continuare neadministrate iar focșănenii din zonele respective se vor certa pentru un loc de parcare.

Nici celelalte proiecte de pe ordinea de zi referitoare la patrimoniul municipiului nu au trecut deoarece liberalii au ales să părăsească ședința Consiliului Local. Au făcut acest lucru la discuțiile de la proiectul de hotărâre privind însușirea inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Focșani. Un proiect necesar pentru derularea investițiilor din municipiu deoarece avea ca obiect înregistrarea corectă în Cartea Funciară a imobilelor din municipiu, o acțiune fără de care nu poate fi derulată nicio investiție din Focșani. La ședință a fost prezent și reprezentantul firmei care realizează măsurătorile și se ocupă de înregistrarea în Cartea Funciară. Omul a venit în fața consilierilor și a explicat că, din luna mai, activitatea este blocată pentru că nu sunt aprobate hotărârile de Consiliu Local referitoare la inventariere și vrea să ofere toate explicațiile de care au nevoie consilierii. În schimb, când a fost vorba de vot, consilierii opoziției s-au ridicat în picioare și au părăsit sala, motivând că președintele de ședință i-a ridicat dreptul de a vorbi consilierului Costel Bîrsan, din cauza comportamentului acestuia. O decizie luată conform regulamentului de funcționare a Consiliului Local, în urma repetatelor avertismente date consilierului proaspăt exclus din UNPR.

1 COMENTARIU

  1. Puteti face mii de locuri de parcare si sa le dati spre administrare la Parking,la Directia de dezvoltare sau oricui vreti.Marlania multor posesori de masini nu va dispare.peste tot vezi masini parcate pe trotuare,pe trecerile de pietoni,pe spatii verzi,Parcarile centrelor comerciale sunt pline de masini ale locatarilor din blocurile din zona,de autoturisme expuse la vanzare.La fel in benzinarii.Politia locala trece si nu vad aceste lucruri.Mai nou,daca deranjezi pe acesti politisti iti inchid telefonul in nas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?