Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

“Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Tudor, 9 ani, vrea de la Moș Crăciun… un șifonier – Scrisoarea nr. 6

Acum ceva timp, o prietenă din online îmi cerea ajutorul. Era vorba despre o mamă care fusese bătută de soț și abia se externase din secția de Neurochirurgie. Nu aveam experiență în astfel de situații, dar mi-am spus că am datoria morală ca măcar să o ascult pe biata femeie. Zis și făcut, ne-am întâlnit să discutăm, să găsim cumva împreună soluții. Când mi-a spus că ea nu se mai teme pentru viața ei, se teme pentru viața copiilor, pentru ce rău le-ar putea face oricând, am decis împreună să îi cunosc pe cei mici, 7 la număr. Unul mai frumos decât altul, unul mai blond, unul cu ochii ca marea, alta cu părul ca soarele, dar peste frumusețea și gingașia dată de copilărie, i-am găsit unul mai speriat decât altul. Bătăile repetate și drama la care erau supuși, i-a maturizat, i-au făcut să arate ca niște adulți triști în corpuri de copii…

Așa l-am cunsocut pe Tudor, un copil ce era victima violenței domestice, un copil care acum este liniștit și care vrea de la Moș Crăciun… un șifonier.

Știu, sunt cumva dorințe atipice pentru copiii noștri, dar când te naști sărac nu poți să îți dorești un telefon, în timp ce hăinuțele stau prin dulapul de bucătărie, iar în loc de pat ai scânduri și câteva pături.

 

„Dragă Moșule,

Mă numesc Tudor, am 9 ani, sunt în clasa a III-a, învăț bine și încerc să o fac pe mama mea mândră de mine. Eu îmi doresc de la Moșul un șifonier, să nu o mai văd pe mama cum îmi caută hainele, o pereche de ghete mărimea 37 și dulciuri.

Cu drag, Tudor”

 

Tudor are și frățiori. Vă vom dezvălui și dorințele lor: un pat, o perdea… o viață și o copilărie cum au și ceilalți copii de pe ulițele satului.

Dacă vrei să fii Moșul unui copil care nu este de elită, alege-i scrisoarea! Intră pe pagina de Facebook a Asociației Hope and Love for Life – https://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, trimite-ne un mesaj și îți vom da toate detaliile de care ai nevoie pentru a-i trimite un colet cu ce vrei tu lui Tudor și, poate, familiei lui.

Asociația Hope and Love for Life și Monitorul de Vrancea desfășoară campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?