Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Crucea Roșie vrea să mai amplaseze 10 locuințe modulare pe strada Tisa

Societatea de Cruce Roșie, filiala Vrancea, a solicitat mărirea suprafeței de teren atribuit de Primăria Focșani pentru amplasarea de locuințe modulare, pe strada Tisa, pentru familiile care au rămas fără case. Propunerea va fi discutată în prima ședință a Consiliului Local. Crucea Roșie a solicitat o suprafață de circa 800 metri pătrați, pe strada Tisa, unde vrea să amplaseze încă 10 locuințe modulare. „Cele 20 de containere vor fi amenajate după cum urmează: 17 module vor avea destinația de locuințe sociale, într-un modul va fi organizat «Clubul copiilor de etnie romă» iar în celelalte 2 module urmeasă să se organizeze anexe social sanitare”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Proiectul „Clubul copiilor de etnie romă“ se adresează unui număr de circa 40 de copii din comunitățile dezavantajate, cu precădere de etnie romă, care nu reușesc să își continue studiile, de multe ori din pricina decalajului educațional. În cadrul activităților derulate în cadrul acestui Club, copiii vor beneficia de asistența unui profesor voluntar, care îi va sprijini inclusiv la efectuarea temelor și aprofundarea cunoștințelor și deprinderilor de la clasă.

Proiectul derulat de Crucea Roșie pe strada Tisa, prin amplasarea locuințelor modulare, are ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai pentru populația vulnerabilă din comunitățile urbane marginalizate din Focșani, prin oferirea de locuințe modulare temporare, tip container, în regim de urgență. „Beneficiarii locuințelor pot fi persoane sau familii selectate prin serviciile de specialitate ale Primăriei Focșani, care nu dețin o locuință în proprietate sau în chirie, au fost evacuate din blocurile de locuințe sociale ca urmare a nerespectării obligațiilor contractuale, precum și familii tinere aflate în căutarea unei forme de locuire temporară”, arată Societatea de Cruce Roșie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?