Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Petre Daea: Bugetul PAC trebuie să fie consistent pentru a oferi soluţii specifice în agricultură şi dezvoltare rurală

Bugetul Politicii Agricole Comune (PAC) trebuie să fie consistent pentru a oferi soluţii adaptate şi specifice în agricultură şi dezvoltare rurală, a afirmat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Petre Daea, la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri cu oficiali din Finlanda şi Croaţia.

‘Trio-ul (România, Finlanda, Croaţia, n.r.) va acorda o atenţie deosebită Politicii Agricole Comune având în vedere importanţa acesteia pentru securitatea alimentară, creşterea productivităţii, asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru fermieri, stabilizarea pieţelor, precum şi rolul cheie al acesteia pentru cetăţeni şi societate în ansamblu privind protejarea mediului şi adaptarea la schimbări climatice, generarea de locuri de muncă şi creştere economică, şi nu în ultimul rând menţinerea viabilităţii zonelor rurale. Din această perspectivă, bugetul PAC trebuie să fie consistent pentru a oferi soluţii adaptate şi specifice pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Reducerea decalajelor poate fi realizată prin finanţări adecvate în domeniul dezvoltării rurale, precum şi prin asigurarea unei convergenţe reale a plăţilor directe’, a spus Daea.

Potrivit unui comunicat de presă al MADR, în cadrul întâlnirii din 20 noiembrie, ministrul Petre Daea a prezentat temele legislative aflate pe agenda europeană şi stadiul acestora, subliniind priorităţile României pe domeniul agriculturii şi pescuitului. De asemenea, oficialul a precizat că PAC va pune un accent puternic pe deblocarea potenţialului în materie de cercetare, inovare, formare şi utilizare a serviciilor de consiliere, pentru a îmbunătăţi grija faţă de mediu şi climă, inclusiv prin utilizarea mai eficientă a resurselor.

În plus, Daea a subliniat importanţa colaborării la nivel politic şi de experţi tehnici pentru a obţine rezultate comune în cadrul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (UE).

Întregul articol pe https://bit.ly/2TDl8gG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?