Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Un deces cauzat de pneumonie în Vrancea

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au început monitorizarea cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii, pneumonii și gripă. Prin urmare, medicii de familie și medicii din spitale vor raporta la DSP Vrancea numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii. Monitorizarea acestor afecțiuni va dura până în primăvară.

Săptămâna trecută, DSP Vrancea a înregistrat 1075 cazuri de infecții respiratorii acute, dintre care 37 de cazuri au fost reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani (313, cu nouă internări). Raportul de monitorizare a infecțiilor respiratorii a mai înregistrat 183 cazuri de pneumonii, dintre care 56 cazuri au fost reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri de pneumonii au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 de ani, unde au fost înregistrate 50 de cazuri cu 16 internări. Din păcate, a fost înregistrat și un deces prin pneumopatie, la o persoană de peste 65 de ani. Medicii din teren nu au raportat nici un caz de gripă în săptămâna precedentă.

Persoanele care nu s-au vaccinat antigripal până la această dată și nu au contractat acest tip de viroză, se pot vaccina  la medicul de familie. Odată cu venirea sezonului rece specialiştii recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii. Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din 2018, 1 milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate pentru imunizarea populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?