Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii de la Colegiul Cuza au învățat cum să se comporte în situații de urgență

Mai mulți tineri de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Focșani au participat la o activitate menită să îi învețe cum să se comporte în caz de urgență. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului ”Educație pentru siguranță și sănătatea tinerilor”, realizat de Centrul de Tineret Focșani din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea (DJST), în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgentă (ISU) „Anghel Saligny” al județului Vrancea.

Elevii, coordonați de profesoara Alina Maiereanu, au aflat de la specialiști cum trebuie să reacționeze într-o situație de urgență precum: accident, incendiu, cutremur. De asemenea, au aflat informații despre măsurile de evacuare în siguranță, măsurile de prim ajutor, care efectuate corect și la timp pot salva vieți. Liceenilor li s-a explicat și importanța numărului unic de urgență 112 sau ce trebuie să facem înainte de a apela 112. De asemenea, li s-a prezentat o autospecială pentru transport special și pentru victime multiple SMURD și o autospecială pentru lucru cu apă și spumă, cu toată tehnica de intervenție, specialiștii explicându-le elevilor participanți la această activitate care este tehnica de intervenție în diferite situații de urgență.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții DJST, acest proiect va continua astăzi, 14 noiembrie, când specialiști de la Școală Postliceala Sanitară „Hippocrate” vor prezenta tinerilorde la Colegiul Cuza măsuri de prim ajutor. ”Mulțumim tinerilor participanți, doamnei profesoare Alina Maiereanu precum și Inspectoratului pentru Situații de Urgentă „Anghel Saligny” al județului Vrancea, colaborator în acest proiect, organizat de Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea”, transmit reprezentanții  DJST.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?