Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656
Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656

VIDEO: Autorităţile ruse au blocat lansarea unui film în care americanii îl salvează pe preşedintele rus

Ministerul rus al Culturii a anulat in extremis lansarea prevăzută joi a filmului hollywoodian ‘Hunter Killer’, în care militarii americani îl salvează pe preşedintele rus şi împiedică declanşarea unui al treilea război mondial, invocând motive administrative, relatează AFP. „Compania de distribuţie nu a furnizat la timp copia filmului la calitatea necesară vizionării la cinemateca de stat Gosfilmofond”, a informat Ministerul Culturii într-un comunicat pentru a justifica interdicţia difuzării filmului.

Adaptare a cărţii scrisă de George Wallace şi Don Keith, ‘Hunter Killer’ prezintă povestea unui comandant de submarin american lipsit de experienţă, obligat să facă echipă cu o unitate a Navy Seals în apele Oceanului Arctic pentru a veni în ajutorul preşedintelui rus. Şeful statului este ţinut prizonier de un grup de terorişti ruşi conduşi de ministrul Apărării, care pregătesc o lovitură de stat ameninţând să declanşeze al treilea război mondial. Filmul, în care joacă Gerard Butler şi Gary Oldman, trebuia să fie lansat în 850 de săli de cinema din Rusia. În România, filmul a avut premiera săptămâna trecută, sub numele de ‘Operaţiunea ‘Hunter Killer’.

În septembrie, ‘Hunter Killer’ a fost deja blocat în Ucraina în baza unei legi introduse recent în contextul tensiunilor ruso-ucrainene şi care interzice filmele ce glorifică armata rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?