Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Şoferi băuți, trimiși în judecată de procurori; unul dintre ei a avut o alcoolemie de 3 grame la mie în sânge

Un bărbat de 38 de ani, din Focşani, a fost trimis în judecată pentru că a condus deși avea o alcoolemie de 3 grame la mie alcool pur în sânge. Fapta a fost comisă în vara acestui an, mai exact în luna august, iar acum procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea l-au trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Focşăneanul, care a fost oprit în trafic pe strada Mare a Unirii din municipiu, nu a negat comiterea faptei şi, din spusele sale, a rezultat că a băut toată ziua. Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că în ziua în care “a avut ghinion”, în jurul orei 10.00, a consumat băuturi alcoolice la un bar de lângă blocul în care locuieşte. A mai luat o pauză şi după aproximativ două ore a mai tras o duşcă la acelaşi bar, după care a mers în piaţă pentru a face cumpărături. Când s-a întors de la piaţă, a mai trecut iar pe la bar şi a mai băut ceva, după care s-a urcat la volanul maşinii şi a plecat la drum. Nu a ajuns prea departe, pentru că a fost oprit de poliţişti, testat cu aparatul alcooltest şi apoi dus la spital pentru probe de sânge. Şi-a motivat plimbarea cu maşina prin faptul că urma să ajungă într-un loc pentru a susţine un interviu în vederea ocupării unui loc de muncă. Bărbatul va fi judecat la Judecătoria Focşani.

Procurorii au mai trimis în judecată, pentru comiterea aceluiași gen de faptă, şi un bărbat de 36 de ani, tot din Focşani. Conform rechizitoriului, acesta a condus la data de 23 iunie a.c. un autoturism deşi avea o alcoolemie de 2,50 grame la mie alcool pur în sânge la prima probă şi 2,35 grame la mie alcool pur în sânge la cea de-a doua probă. Nici el nu a negat că a băut şi le-a spus anchetatorilor că a consumat două beri şi 200 mililitri de ţuică. După ce a băut, bărbatul s-a gândit să meargă să facă nişte cumpărături la un magazin care nu era departe de casa lui. A fost observat de o persoană care a sesizat poliţia şi care i-a blocat drumul până la sosirea oamenilor legii.

Ghinionul a dat şi peste un bărbat din Slobozia Bradului. Acesta a plecat de acasă cu scopul de a face bani din vânzarea strugurilor, dar s-a întors şi fără bani, şi fără permis pentru că i-a fost suspendat. În plus, s-a ales şi cu un dosar penal. Totul s-a petrecut în luna octombrie a anului trecut. Bărbatul a plecat cu marfa de acasă, iar în drumul lui s-a întâlnit cu o cunoştinţă, care l-a invitat la un pahar de vin. Cei doi au consumat împreună o sticlă cu vin, după care precupeţul s-a urcat la volan şi a plecat la drum. A fost oprit în trafic pe un drum comunal din localitatea de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost pozitiv. Şoferul a fost dus la spital pentru probe de sânge. La prima probă a avut o alcoolemie de 1,70 grame la mie alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua probă rezultatul a fost de 1,55 grame la mie alcool pur în sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?