Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Seceta, un pericol pentru animalele sălbatice emblematice din Australia

Pui de canguri abandonaţi de mamele lor, wallaby orbiţi de soarele puternic şi koala nevoiţi să parcurgă maratoane în căutarea hranei. Acestea sunt imagini ce reflectă realitatea animalelor sălbatice emblematice din Australia ce plătesc un tribut greu din cauza secetei care pârjoleşte vastul continent, relatează joi AFP.

Lipsa apei, care persistă de mai mulţi ani în unele zone, distruge culturile şi îi forţează pe unii fermieri să-şi sacrifice turmele pe care nu mai au cu ce să le hrănească. Însă, seceta agravează totodată şi condiţiile de viaţă ale speciilor endemice, în general mai rezistente în comparaţie cu animalele domestice. „Mulţi canguri mor în toată ţara”, a explicat pentru AFP Richard Kingsford, profesor de ecologie la Universitatea din Noul Wales de Sud, care a subliniat că schimbările sunt atât de rapide încât multe animale şi plante nu au timp să se adapteze.

Autorităţile şi-au sporit ajutorul acordat agricultorilor care se confruntă cu dificultăţi financiare grave. Însă, oamenii de ştiinţă consideră că trebuie sprijinite în acelaşi timp fauna şi flora sălbatică, afectate de asemenea de activităţile umane, de concurenţa cu speciile invazive şi de reducerea habitatului natural.

 

Întregul articol pe https://bit.ly/2Qdsc1i

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?