Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu: Legea incubatoarelor şi acceleratoarelor de afaceri va fi modificată

Legea incubatoarelor şi acceleratoarelor de afaceri va fi modificată, în sensul, de exemplu, eliminării impozitului pe clădiri şi pe teren, a declarat, vineri, la Alba Iulia, secretarul de stat pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Paula Pîrvănescu. „În luna noiembrie vom avea adoptată şi Legea incubatoarelor şi acceleratoarelor de afaceri. Este mult simplificată. Trebuia să fie minim opt agenţi economici în cadrul unui incubator, acum cerem un minim de trei. Taxe pe teren, taxe pe clădiri zero, deci avantajele sunt multe”, le-a transmis secretarul de stat participanţilor prezenţi la o dezbatere despre Start Up Nation 2018.

Ulterior dezbaterii, Paula Pîrvănescu a menţionat presei că, în afară de scutirea de la plata impozitului pe clădiri, scutirea de la plata impozitului pe teren, reducerea numărului de tipologii de incubatoare de la opt, în legislaţia actuală, la trei, alte modificări vor viza eliminarea studiului de fezabilitate la acordarea titlului şi modificarea perioadei de valabilitate a titlului de incubator de afaceri de la 10 ani la nedeterminată. „Este în transparenţă decizională (actul normativ – n.r.), este pe traseu privind avizarea pentru transparenţă decizională. Noi considerăm că în luna noiembrie îl va avea premierul pe masă, după care va pleca, ca act normativ, în Parlament”, a spus Paula Pîrvănescu.

Secretarul de stat a explicat că modificările sunt necesare în condiţiile în care, în forma actuală, legea „nu a avut deloc succes”. „Noi suntem ministerul care eliberăm titlul de incubator de afaceri şi anul trecut am eliberat doar trei certificate. Atunci ne-am gândit: clar, se impune o modificare a actualei legislaţii încât să creştem numărul de incubatoare la nivel naţional”, a afirmat secretarul de stat Paula Pîrvănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?