Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Brazilian Jiu Jitsu – Focșăneanul Maricel Ferbinte, patru medalii și o parte la trofeul IBJJ la Open Geneva 2018

  • Redutabilul luptător a concurat având o coastă ruptă

          Maricel Ferbinte, antrenorul și sportivul focșănean practicant și multiplu campion în disciplina Brazilian Jiu Jitsu, a participat, la finalul săptămânii trecute, la Geneva International Open IBJJF Jiu-Jitsu No-Gi Championship 2018.

Valorosul luptător, care a fost component al echipei DAOS Club, neavând concurent la categoria sa, -85 kg. Gi (ciu chiomo), a participat la -94 kg. gi, unde a avut de înfruntat un adversar cu 10 kg. mai mult și a pierdut prin decizie. Același deznodământ a avut și meciul său de la -85 kg. no gi (fără chimono). La ambele categorii, Maricel Ferbinte a s-a clasat pe locul al doilea și a primit medaliile de argint.

În competiția open, cu mai mulți concurenți, însă luptătorul focșănea și-a revenit și a câștigat medaliile de argint la no gi și de bronz, la gi. Iar echipa din care a făcut parte Maricel Ferbinte, DAOS Club, a obținut trofeul Geneva Open 2018.

După concurs, ieri, în drum, spre aeroportul din Geneva, campionul de la Focșani mi-a declarat: ”Sunt bucuros că nu m-am accidentat și că am mai bifat un open internațional cu ajutorul întregii echipe Altdorf Tehnik căreia îi mulțumesc pentru susținere. M-am dus la Geneva având o coastă ruptă la antrenamente, acum trei săptămâni. La primele două categorii, -94 kg. gi și -85kg. no gi, am fost doar câte doi concurenți. Am luat medalii, însă pentru mine nu sunt muncite. La open mi-am revenit și am câștigat două medalii, de data asta, muncite: bronz la open gi și argint la open no gi. Premiul cel mare este că am reușit cu DAOS Club (ICON) să obținem locul 1 pe echipe. Iar medaliile mele au însemnat puncte pentru echipă. ICON România, prima grupare românească de bjj care aduce în țară un trofeu IBJJ (Federația Internațională de Brazilian Jiu Jitsu)! Sunt mândru că am putut contribui la această mare performanță!”.

Maricel Ferbinte mi-a mai spus că nu i-a fost ușor să lupte cu coasta ruptă, însă cel mai greu i-a fost că nu a putut fi alături de fetița lui, în țară, de ziua ei. I-a transmis urările de ani mulți și fericiți, de la locul de concurs. Iar Monitorul de Vrancea i se alătură lui Maricel Ferbinte în urările pentru prințesa care nu l-a avut alături de ziua ei!

1 COMENTARIU

  1. Multumesc pentru cuvintele frumoase ziarului Monitorul de Vrancea in special domnului Petrica Butuc . Cum spun brazilienii ca o forma de respect ….OSSSA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?