Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Deputatul Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu ambasadorul Ungariei

Marți, 16 octombrie, la Palatul Parlamentului, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu E.S. domnul Botond Zákonyi, ambasadorul Ungariei la București. Întrevederea face parte din seria întâlnirilor președintelui Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, pentru pregătirea dimensiunii parlamentare a deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. României îi va reveni provocarea de a deţine președinția rotativă în primul semestru al anului 2019, o perioadă cu multe evenimente definitorii pentru Uniune, precum alegerile europarlamentare, negocierea noului cadru financiar 2021-2027 şi, mai ales, Brexit-ul. În acest context, domnul Angel Tîlvăr a fost interesat să afle despre modul în care Ungaria a abordat provocările desfășurării Președinției Consiliului UE în 2011.

În opinia ambasadorului Ungariei, pe lângă contextul european actual, dominat de frământări, România va avea de gestionat dosare europene dificile.

Întrevederea de marți a constituit un bun prilej pentru a aborda și subiecte de interes regional comun, cum sunt Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării și gestionarea migrației.

Dialogul a evidenţiat necesitatea adaptării politicilor Uniunii la specificitatea națională și regională, printr-o abordare realistă și unitară atemelor europene.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

16 octombrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?