Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

În an centenar, Liceul Teoretic Odobeşti îşi schimbă deviza

Deviza Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti va fi de acum înainte „Suntem o echipă de 10+”. Emblema liceului nu a fost stabilită oricum, ci după alegerea sa de un juriu format din director Nelu Taman, director adjunct Amalia Rusu, profesor Gina Sava, profesor Mădălina Temelie şi profesor Alina Galan. Ideea schimbării devizei a apărut în momentul în care directorul adjunct al Liceului Teoretic Odobeşti şi-a exprimat dorinţa ca „fiecare să vină cu o idee” pentru a schimba vechea deviză. Apoi a fost iniţiat un concurs numit „Deviza excelentă”, de către profesoara Ema Dragomir, în urma căruia au fost trimise peste 70 de devize de la elevi şi profesori. Era nevoie de un mesaj mobilizator şi unificator pentru profesorii şi elevii liceului, care să reflecte starea de spirit din acest liceu, dar şi scurt, care să fie uşor de reţinut de toţi elevii şi profesorii liceului odobeştean. Munca de echipă şi frumoasele mesaje trimise au fost puse în valoare pe panoul „Istoria unei devize” realizat de elevii liceului.

Au lucrat excelent în echipă pentru realizarea acestui panou  –  Elena Pepene, Ana Maria Preda, Georgiana Lupu, Georgiana Ţenică, Daniel Nedelcu, Vicenţiu Ciută. Cele mai frumoase mesaje au fost „Tu, Teoretic Odobeşti, pe cei mai buni îi reuneşti/Nu vei ajunge un Cutărescu, de te-ai şcolit la Zamfirescu”, scris de Andreea Pălănceanu de la clasa a VI-a A, „Teoretic Odobeşti, dacă vrei să te mândreşti” de învăţător Nela Oceanu, „Cunoaştere şi încredere primim, Teoretic te iubim”, de profesor Constanta Giurcan, „Lucrând Temeinic Dăruim Zambete”, mesaj trimis de învăţător Lucica Dumitru, „Înveţi, munceşti, reuşeşti, ţi-o garantează Liceul Teoretic  Odobeşti”, de Denisa Cotea de la clasa a VIII –a A, “Un liceu cu bun renume/Cu o echipă chiar „pe bune”/Te face să-l îndrăgeşti/Teoretic Odobeşti”, scris de profesor Niculina Ene Surdu.

Fiecare mesaj conţine data cand a fost trimis şi numele persoanei care l-a creat. Cei mai inspiraţi dintre profesorii şi elevii liceului au primit diplome din partea organizatorului, iar pe panou se pot găsi şi fotografiile acestora. Pentru a fi declarată excelentă, deviza a avut nevoie de 5 voturi de la toţi cei cinci membri ai juriului, ea fiind trimisă de un profesor al liceului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?