Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Vrâncenii care au plantat canabis într-o pădure din Cîrligele, plasați în arest la domiciliu

Magistrații Tribunalului Vrancea au respins propunerea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea de prelungire a arestului preventiv în cazul a trei vrânceni acuzați de trafic de droguri de risc. Potrivit deciziei judecătorilor, care nu este definitivă, cei trei au fost plasați în arest la domiciliu. „(…) respinge, ca nefondată, propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de P.I.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea cu privire la inculpații: H(…) A(…)-C(…), B(…) D(…) A(…) și Ş(…) A(…) (…) toți trei în prezent aflați în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea. (…) înlocuieşte măsura arestării preventive (…) cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. (…) obligă pe inculpatul H(…) A(…)-C(…), ca pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu,  să nu părăsească imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. (…) obligă pe inculpatul B(…) D(…) A(…), ca pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul fără  permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. (…) obligă pe inculpatul Ş(…) A(…) (…) ca pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de consiliu azi, 26.09.2018“, este decizia magistraților.

Potrivit aceleiași decizii, cei trei trebuie „să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; – să nu comunice, direct sau indirect“.

Cei trei au fost reținuți și apoi arestați la începutul lunii iulie sub acuzația de trafic de droguri de risc. „La data 04.07.2018 procurori D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor (…) pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2018 inculpatul  H(…) A(…)-C(…) a desfasurat activităţi de trafic şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului, a cultivat, a procurat, a deţinut şi a pus în vânzare droguri de risc către mai mulţi comsumatori de pe raza judeţului Vrancea.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpaţii H(…) A(…)-C(…) şi N(…) D(…) au înfiinţat o plantaţie de cannabis de 41 plante situată într-o pădure aflată în extravilanul comunei Cîrligele, jud. Vrancea pe care au îngrijit-o până la data de 03.07.2018 când au fost prinşi în flagrant în respectiva locaţie. De asemenea, în cauză s-a stabilit faptul că inculpatul H(…) A(…)-C(…) avea legături infracţionale şi cu inculpaţii B(…) D(…) A(…) şi Ş(…) A(…) care au desfăşurat activitati de trafic şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului, au procurat, au deţinut şi au comercializat astfel de substante interzise către diferiţi consumatori de pe raza judeţului Vrancea“, se arată într-un comunicat al DIICOT, emis după reținerea celor trei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?