Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Rustic Pizza – gorgonzola și pere, cafea italiană veritabilă, tiramisu… VREAU ACUM!

Când am aterizat pe aeroportul din Roma, ne-am luat cafea. Cafeaua italiană veritabilă: scurtă, tare, cremoasă, bucurie pentru papilele gustative, dar și pentru sufletul nostru a cărui latinitate se zbate să răzbată din preaplinul balcanic. Și-apoi, când valurile de oameni ne-au dus și ne-au adus dintre zidurile cetății Vaticanului, ne-am oprit extenuate la o felie de pizza servită de o negresă superbă, care dansa hipnotic.

Dar nu poți merge la Roma și Vatican mereu când vrei o pizza adevărată și o cafea italiană. Și-atunci ce faci? Mergi la Rustic Pizza, care abia ce s-a deschis în Focșani, chiar lângă Simigeria Rustic. Adrian Andreoaia, patronul, mi-a spus că ingredientele sunt aduse săptămânal din Italia, de la gorgonzola, salam, prosciutto crudo, la măsline și pulpa de roșii cu care este preparat chiar acolo, la pizzerie, sosul. Și adevărul este că una e să vezi bidoanele din plastic cu ketchup pe masă, alta e să ți se aducă sos proaspăt, aromat cu ierburi italienești. Una e să iei ingrediente din magazine de discount de pe la noi, cum, cu părere de rău spun, am văzut că fac unii patroni de diverse localuri, și alta e să le aduci „de la mama lor” (cum e vorba din popor 🙂 ). Personalul, mi-a mai spus  Adrian Andreoaia, are experiență de lucru chiar în Italia, fapt care, la rândul lui, mi se pare foarte important, pentru că este esențial să ai oameni pricepuți la bucătărie. Partea și mai bună este că în aproximativ o lună de zile, Rustic Pizza va face și livrări, așa că veți putea savura acasă sau la serviciu bunătățile din meniu. Vorbim despre clasicele: Margherita, Prosciutto e Funghi, Diavola, Tonno, Quattro Formaggi, Prosciutto Crudo, dar și de cele pe care le veți găsi doar aici: Pizza Rustic sau Pizza Pere e Gorgonzola (VREAU ACUM! 🙂 ). A, și să nu uit de Pizza haiducească, cu mușchi țigănesc și ardei iute!

Dar se poate Italia fără tiramisu? Clar nu! Așa că deși vorbim despre o pizzerie, aici găsiți tiramisu clasic, tiramisu cu fructe, profiterol și tort de ciocolată cu lămâie. Scriu aceste rânduri înainte de prânz și mi s-a făcut o foame de lup 🙂 ! Bine, în cazul în care aveți poftă de ceva de la Simigeria Rustic, poate prăjitura cu mere, poate învârtita cu nucă, vi se aduce, astfel încât experiența culinară să fie completă.

Și, după acest festin, nimic nu merge mai bine decât o cafea italiană veritabilă, un espresso scurt care să te ducă cu gândul la „una dolce vita”, când toate-s bune-n lume și în viața ta.

Vă invit să vizitați spațiul „micuț, dar unde am pus suflet”, după cum mi-a spus Adrian Andreoaia, pentru a bea o cafea bună, a mânca o pizza și un desert delicioase și, de ce nu, pentru a regăsi în micile plăceri ale vieții, bucuria fiecărei clipe.

Poftă bună!

 

Rustic Simigerie&Pizza – Bd.Unirii, nr.44, Focșani

Facebook- Rustic Simigerie&Pizza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?