Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

„Domnul diriginte“ Niculițov, întâlnire cu prima sa generație de elevi

Profesorul Ionel Niculițov se va întâlni, sâmbătă, cu 25 dintre elevii cărora le-a fost diriginte în urmă cu 38 de ani, la Liceul Pedagogic din Focșani. Chiar dacă profesorul Niculițov nu mai predă, pentru foștii elevi de la clasa cu profil sportiv el încă este „domnul diriginte“. Emoțiile revederii sunt foarte mari având în vedere că se va întâlni cu elevi cărorea le-a predat în primii ani de carieră în învățământ, diferența de vârstă dintre foștii elevii și profesor fiind de doar 8 ani.

Printre profesorii care au răspuns invitației foștilor elevi de a se reîntâlni se mai numără și Doina Văcăreanu, Alexandru Măxineanu, Theodor Passan sau Dorel Chicioarea. ”Mă bucur tare mult că foștii elevi, astăzi oameni în toată firea, au organizat această întâlnire. Promoția din 1980 a fost una specială și am fost foarte apropiat de ei, mai ales că între noi era o diferență de vreo 8 ani. Le-am fost diriginte din clasa a IX-a, până în clasa a XII-a. Îmi amintesc că la începutul clasei a X-a, mi-a fost luată dirigenția de la ei și dată unui alt coleg. Așa de tare s-au supărat, că au mers la Inspectoratul Școlar și au cerut să le fiu în continuare diriginte. Impresionați de atitudinea lor, cei de la IȘJ au cerut să îmi fie dată din nou clasa”, ne-a spus Ionel Niculițov.

Potrivit profesorului Niculițov, la întâlnirea de 38 de ani de la absolvire vor participa 25 dintre cei peste 30 de elevi, câți au fost în clasă. Evenimentul va avea loc la restaurantul Casa Veche din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?