Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Mai mulți elevi din Focșani vor afla istoria Uniunii Europene

Elevi din patru școli și licee din municipiul Focșani vor lua contact cu Uniunea Europeană, cu ceea ce înseamnă și presupune această mare familie a bătrânului continent. Asta în cadrul proiectului ”Back to school”, care este un parteneriat între Consiliul Europei și Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza, Școala Gimnazială Ion Basgan, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu și Școala Gimnazială nr.7 Focșani.

Dialogul cu Petre Dumitru, reprezentant al Consiliului Europei, va fi pe teme precum Uniunea Europeană, despre beneficiile României ca stat membru ori modalitățile de aplicare pentru bursele Erasmus +. Bursele Erasmus au reprezentat întotdeauna, pentru cei mai mulți, o șansă în plus de a găsi un loc de muncă, au reprezentat perspective de dezvoltare în carieră, de perfecționare a unei limbi străine, de înțelegere mai bine a noțiunii de cetățean european, cu avantajele și responsabilitățile aferente.

Elevii care vor participa la acest eveniment vor afla mai multe despre istoria Uniunii Europene, despre solidaritate, libertate, egalitate, drepturile cetățenilor, justiție demnitate sau avantajele pe care le generează o piață liberă de circulație în toate domeniile, fie ele sociale, economice, educative, sanitare etc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?