Ediția: Vineri 20 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Vineri 20 septembrie 2024 Nr. 6719

Comisarul șef Alexandru Cara: „Promovarea concursului pentru funcția de șef al Poliției Municipiului Focșani încununează o carieră de aproape 25 de ani”

Comisarul șef Alexandru Cara și comisarul Cătălin Modreanu au susținut ieri, la sediul IPJ Vrancea, interviul structurat pe subiecte profesionale pentru ocuparea funcțiilor de șef al Poliției Municipiului Focșani, respectiv adjunct la aceeași unitate de poliție cu atribuții pe linie de poliție judiciară și poliție rutieră. Ambii au fost declarați „admis” și astfel, începând de ieri, ei ocupă cele două funcții de conducere prin concurs.

Pentru funcția de șef s-a mai înscris un ofițer, care ocupă o funcție de conducere și în prezent. Și acesta a susținut interviul, dar a obținut o notă mai mică decât contracandidatul său, Alexandru Cara. Pentru funcția de adjunct s-au mai înscris la concurs alți doi ofițeri, ambii șefi ai unor secții de poliție, dar nu s-au mai prezentat ieri la interviu, după cum reiese din informațiile postate pe site-ul IPJ Vrancea.

Cei doi ofițeri, care începând de ieri sunt șefi cu acte în regulă la Poliția Municipiului Focșani, cunosc foarte bine problemele din unitate, dar și pe cele ale oamenilor care ajung la ei, întrucât coordonează activitatea lucrătorilor din instituție de mai bine de un an, când ambii au fost împuterniciți pentru îndeplinirea atribuțiilor pe care le implică cele două funcții de conducere.

Comisarul șef Alexandru Cara are o vastă experiență în poliție, el activând în sistem de mulți ani și având inclusiv misiuni peste hotare. Despre cariera sa și despre misiunile externe presa a scris în nenumărate rânduri. Ani mulți, el și-a desfășurat activitatea în cadrul Poliției Rutiere, după care s-a mutat la Poliția Municipiului Focșani și a participat la concursul organizat pentru ocuparea funcției de adjunct cu atribuții pe linie de ordine publică, concurs pe care l-a și promovat. Ulterior, a fost împuternicit șef al poliției municipale. Odată cu promovarea concursului organizat pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Municipiului Focșani și cu numirea în funcția de șef, cea de adjunct, pe care el a ocupat-o prin concurs, se va vacanta. Momentan, atribuțiile specifice funcției de adjunct pe linie de ordine publică sunt îndeplinite de comisarul șef Adrian Oprea. Despre comisarul șef Cara, colegii săi au numai cuvinte de laudă, spunând că este un om care te înțelege și te sprijină în orice situație. În plus, în opinia colegilor, el este un profesionist și un perfecționist.

Comisarul șef Alexandru Cara spune că își dorește ca în Municipiul Focșani și în comunele arondate oamenii să se simtă în singuranță și să apeleze cu încredere la poliție. „Promovarea concursului pentru funcția de șef al Poliției Municipiului Focșani încununează o carieră de aproape 25 de ani în IPJ Vrancea, dar mă și responsabilizează pentru a duce la bun sfârșit, împreună cu colegii din echipa de conducere, proiecte care au ca obiectiv final creșterea gradului de siguranță în rândul locuitorilor municipiului Focșani cât și o mai mare deschidere a poliției către problemele cetățenilor”, ne-a spus comisarul șef Alexandru Cara.

Comisarul Modreanu vrea ca oamenii să se simtă în siguranță

Deși este mai tânăr și cu mai puțină experiență în poliție, comisarul Cătălin Modreanu, care va coordona activitatea colegilor de la judiciar și poliție rutieră, a demonstrat că este o persoană ambițioasă și muncitoare. Până acum, el și-a îndeplinit cu succes toate sarcinile primite de la superiori și și-a asumat răspunderea unor atribuții destul de solicitante, demonstrând astfel că profesionalismul nu constă doar în numărul anilor de muncă, ci și în dorința de a-ți face meseria cu dăruire și responsabilitate. El este polițist de aproximativ 12 ani, perioadă în care a lucrat numai pe linie de poliție judiciară, la București și apoi la Biroul de Investigații Criminale de la Poliția Focșani. Aici s-a format cu adevărat ca polițist și a căpătat experiență. Ofițerul are și 14 misiuni operative în Italia.

Comisarul Modreanu are o serie de obiective, cel mai important dintre acestea  fiind liniștea și siguranța semenilor. „Vom acționa în continuare pentru menținerea ordinii și liniștii publice în municipiul Focșani și în comunele arondate. Atât eu cât și colegul meu, domnul Cara, cunoaștem foarte bine problematica, întrucât ne aflăm în aceste funcții de aproximativ un an și vom încerca împreună cu lucrătorii din unitate să reducem infracționalitatea cât mai mult posibil. Pentru o victimă este prea mult și o singură faptă, indiferent de natura ei, de aceea vom depune toate eforturile astfel încât oamenii să fie liniștiți și să se simtă în siguranță. Dacă fiecare dintre noi își face datoria, eu cred că vom realiza ceea ce îmi doresc pentru instituția asta și pentru oameni, pentru că ei sunt cei mai importanți. Eu am multe idealuri și sper să le pot pune în practică împreună cu colectivul și conducerea  Poliției Municipiului Focșani, un colectiv de oameni muncitori”, ne-a declarat comisarul Cătălin Modreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?