Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

Sotheby’s va scoate la licitaţie obiecte din colecţia regretatului actor Robin Williams

Casa de licitaţii Sotheby’s a publicat miercuri lista obiectelor care i-au aparţinut lui Robin Williams şi soţiei sale Marsha şi care vor fi scoase la vânzare pe 4 octombrie la New York, printre care se află şi peste 40 de premii pe care le-a primit actorul, sau opere ale unor artişti ca Banksy, relatează EFE. Cele peste peste 300 de obiecte oferă o idee despre gusturile şi hobby-urile actorului şi soţiei sale, Marsha, producător de film şi filantrop, cu care a fost căsătorit timp de 20 de ani şi care reprezintă frânturi din viaţa lor de familie.

Printre obiectele scoase la licitaţie se află o mare colecţie de suveniruri cinematografice legate de cariera celor doi soţi şi o amplă listă de premii cu care a fost distins actorul, printre care Globurile de Aur pentru filmele ‘Mork and Mindy’, ‘Good Morning Vietnam’, ‘The Fisher King’ şi ‘Mrs. Doubtfire’. Va putea fi achiziţionată şi spada şi pumnalul folosite în filmul ”Hook” şi tricoul cu logoul neon pe care Robin Williams l-a purtat la ceremonia premiilor Oscar din 2000 în timpul interpretării cântecului ”Blame Canada”, din filmul „South Park”.

Mai multe opere de artă vor fi scoase la vânzare, precum o sculptură a artistei Niki de Saint-Phalle, ”Le poete et sa muse”, pe care actorul o avea expusă la ranch-ul său din California şi care este estimată cu între 350.000 şi 400.000 de dolari. Robin şi Marsha erau pasionaţi şi de arta urbană, colecţionând opere ale unor artişti ca Shepard Fairey, Invader, Mr. Brainwash sau Banksy. Lucrarea acestuia din urmă, intitulată ”Happy Choppers”, va fi scoasă la vânzare cu preţul de pornire de între 400.000 şi 600.000 de dolari.

Vor fi scoase la vânzare din colecţia personală a actorului şi peste 40 de ceasuri de mână, printre care şi ceasul pe care l-a purtat în filmul ”Dead Poets Society”, din 1988. Lista este completată de piese de mobilier şi de artă decorativă din reşedinţele soţilor Williams, articole de sport cu autografele unor vedete, precum jucătorul de baschet LeBron James sau boxerul Mohamed Ali, sau cărţi rare, precum primul exemplar al cărţii „Aşteptându-l pe Godot’, de Samuel Beckett, estimat la între 1.500 şi 2.000 de dolari.

Ca urmare a decizie soţiei şi moştenitorilor actorului, o parte din beneficii vor fi donate unor organizaţii ca Human Rights Watch, fundaţiei Christopher şi Dana Reeve, Spitalului de copii St Jude’s şi Wounded Warrior Project. Cu aceste fonduri va fi creată şi Fundaţia Robin Williams, care va oferi burse la prestigiosului Institut de artă dramatică Juilliard din New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?