Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO şi GALERIE FOTO: Prima clinică din rețeaua RITMICO la Focșani. EKG GRATUIT pentru vrânceni

Inimile vrâncenilor vor putea fi de acum mai sănătoase, mulțumită clinicii RITMICO, care din 15 septembrie pune la dispoziție o gamă completă de investigații pentru depistarea afecțiunilor cardiovasculare, precum și acces la expertiza unora dintre cei mai buni cardiologi din țară. Odată cu lansarea în Focșani, Clinicile Ritmico lansează și un program de screening cardiac gratuit. În perioada 15 septembrie – 30 octombrie, toți locuitorii cu adresa de domiciliu în Vrancea vor beneficia de EKG gratuit, în baza buletinului de identitate.

Amplasată în Bulevardul Unirii nr. 45, clinica Ritmico Focșani, inaugurată oficial miercuri, face parte din prima rețea națională de clinici axate exclusiv pe investigarea și diagnosticul bolilor de inimă. În prezent, rețeaua numără patru clinici, la București, Giurgiu, Constanța și Focșani, urmând ca până în 2023 să fie prezentă în peste 30 de orașe din România.

În cadrul acestor clinici vor fi disponibile cele mai uzuale investigații pentru depistarea afecțiunilor cardiace: ecografie cardiacă, ecografie transesofagiană, ecografie doppler vasculară și arterială, ecografie doppler carotidiană, electrocardiogramă, monitorizare holter EKG, monitorizare holter TA și test de efort. În plus, pacienții vor putea fi consultați de medici cardiologi de renume, de la Spitalul Monza și Centrele de Excelență ARES, lideri în cardiologia din România, precum și de medici cardiologi locali. Printre medicii care vor acorda consultații la Clinicile Ritmico Focșani se numără dr. Maria Jalba, dr. Monica Trofin și dr. Mihaela Rugină, reputat medic cardiolog, membru al Societății Europene de Cardiologie.

Începând cu 15 septembrie, în Focșani va fi disponibilă toată gama de investigații pentru depistarea afecțiunilor cardiovasculare, în cadrul Clinicii Ritmico. Locuitorii orașului vor avea astfel acces la investigații cu aparatură la standarde internaționale și expertiza celor mai experimentați cardiologi din țară.

„Proiectul nostru este un proiect de anvergură și nu neapărat prin dimensiunea clinicilor pe care le facem, ci prin numărul lor și prin felul în care ne-am hotărât să abordăm medicina cardiacă în România. Ritmico este un proiect derivat din Centrele de excelență ARES și Spitalul Monza. Centrele de excelență ARES sunt supraspecializate în cardiologie intervențională, avem 14 premiere medicale; două premiere mondiale, țintim să fim cei mai buni din România, suntem lideri de piață conform statisticilor Societății române de cardiologie, cu privire la numărul de pacienți tratați. Suntem de departe cel mai bun centru, pentru că suntem și singurul centru european de training și excelență în două terapii diferite. La Monza încercăm să abordăm medicina complexă, să abordăm cele mai complicate afecțiuni, prin cele mai inovatoare terapii posibile. Tocmai de aceea la noi găsiți și ultimul robot Da Vinci în sălile de operație, tocmai de aceea încercăm să aducem tot ce este nou. Ceea ce nouă ne lipsea era legătura directă cu pacientul din orașele în care ei locuiesc”, a declarat Ioan Pleșcan, manager general al clinicilor RITMICO la deschiderea oficială a clinicii de la Focșani.

Clinica Ritmico Focșani are o suprafață de 120 de metri pătrați, trei cabinete medicale și va funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 18.00. Consultațiile și investigațiile se vor putea face în baza unei programări telefonice la numărul de call-center 021 9966. „Peste 60% din pacienții noștri provin din provincie și atunci a fost mult mai simplu pentru noi să ne hotărâm să deschidem niște clinici butic, micuțe, în orașele de peste 30-40.000 de locuitori, astfel încât prezența noastră să arate că ne dorim mai mult de la medicina pe care o practicăm și să investigăm mai bine, mai corect  și mai integrat. Ideea principală este să avem o legătură foarte strânsă între cele trei specializări; cardiologie intervențională, cardiologie clinică și chirurgie cardiacă. Iar tot acest concept o să-l facem integrat, prin softuri de specialitate, comunicând toate clinicile cu toate centrele, cu spitalele între ele, astfel încât legătura dintre medici să fie extrem de facilă. Toate imaginile medicale pe care le preluăm sunt transferate într-un cloud securizat, disponibil pentru întreaga echipă.     Toată echipa este coordonată de un medic cardiolog coordonator, care are scopul de a pune împreună electrofiziologul, aritmologul, chirurgul cardiac, cardiologia intervențională structurală, ischemică, cardiologie clinică, astfel încât să dăm un rezultat pacientului și să-i dăm o oportunitate de a beneficia de cele mai noi terapii. Aceasta este o clinică în care ne dorim să aducem tot ce știm noi mai bine și toate cunoștințele pe care le-am dobândit în acești 8 ani de experiență națională și internațională. Fiecare pacient este invitat la noi doar cu buletinul să-i facem o investigație gratuită. Este simplă, durează doar cinci minute. Este vorba despre o electrocardiogramă. Vrem să vedem care este starea de sănătate a pacienților. Vrem să vedem de unde pornim în fiecare oraș, atunci când mergem acolo”, a mai declarat Ioan Pleșcan, manager general al clinicilor RITMICO.

Ritmico Focșani nu are contract cu CAS, fiind privată, iar gama de investigații oferită cuprinde echografie cardiacă, electrocardiogramă, test de efort, monitorizare holter. „Practic cam tot ce ar trebui să știm din punct de vedere cardiologic despre un pacient, orice problemă are pacientul și care ar trebui investigată superior să se poată face cu imagistica pe care o avem, preluată de aici, apoi se face un consiliu medical și se stabilește indicația terapeutică a pacientului. Orice nevoie are pacientul de investigații medicale suplimentare pentru cardiologie intervențională, sau intervenție în sine, pacientul este preluat și trimis în centrele noastre regionale”, a mai precizat Ioan Pleșcan, manager general al clinicilor RITMICO. Clinica Ritmico Focșani va avea colaborare cu trei medici cardiologi din orașul Focșani, iar din București va avea opt medici cardiologi, care vor veni în Focșani pentru investigații. În principiu un medic va sta câte două zile, pentru a-și investiga pacienții.

Rețeaua de clinici Ritmico își propune să fie un pilon de bază pentru tratamentul integrat al patologiilor cardiovasculare din România. Astfel, până în anul 2023 pacienții din majoritatea orașelor din România vor avea acces la servicii de diagnostic medical la standarde europene. Medicii cardiologi din cadrul Clinicilor RITMICO lucrează îndeaproape cu liderii actuali din cardiologia românească, Spitalul Monza și Centrele de Excelență ARES, pentru a putea identifica cele mai bune soluții terapeutice pentru fiecare pacient în parte.

RITMICO este un proiect de investiții al Spitalului Monza și Centrelor de Excelență ARES. În perioada 2018-2023 vor fi investiți 4,5 milioane de euro în prima rețea de clinici butic axate exclusiv pe investigarea și diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare.

          Video: George MARDARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?