Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Femei liberal democrate au participat la Școala Politică de Vară a OFLDE

Un grup de femei liberal democrate din cadrul ALDE Vrancea a participat în perioada 28-30 august la cea de-a doua ediție a Școlii de vară cu tema ,,Democrație, libertate, drepturile omului“. Manifestarea a avut loc la hotel Ramada din Mamaia, cu sprijinul Institutului de Studii Liberale (ISL) și conducerii partidului Alianța Liberalilor și Democraților. Pe parcursul evenimentului au fost organizate workshop-uri susținute de Cristian David, directorul ISL și de Ciprian  Negoiță, lector la același institut, precum și cursuri de comunicare susținute de Tudor Ionescu. A fost prezent președintele partidului, Calin Popescu Tăriceanu, care pe lângă  cuvântul adresat în plen, a susținut și o conferință de presă, mesajul fiind tot în spiritul ,,Democrației liberale, drepturi și libertăți”. ,,Colegelor noastre le datorăm foarte mult, având în vedere entuziasmul, loialitatea cu care s-au dedicat cauzei pe care noi o servim, cauza liberalismului. Cauza liberalismului, într-o traducere mai accesibilă, înseamnă luptă pentru drepturile și libertățile cetățeanului, adică ceea ce e mai important pentru democrație, e fundamentul democrației. Aceasta e cea mai simplă definiție pe care o putem da liberalismului. Sigur, dacă vreți, putem să o completăm și cu alte lucruri: cu dreptul la libera inițiativă, dreptul la liberă expresie, la liberă circulație. Prima noastră obligație ca partid liberal este aceasta: nu putem să vorbim de o țară prosperă fără libertăți. Eu cred în democrație. Cred în valoarea opțiunii cetățeanului, cred că trebuie respectată opțiunea cetățeanului atunci când se manifestă prin vot. Aceasta este regula de bază a democrației“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, au fost prezenți deputați și senatori, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, precum și Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului și președinte interimar a Organizației Femeilor Liberal Democrate, care a prezentat Biroul Politic Național a OFLDE (Organizația Femeilor Liberale și Democrate) compus din 49 de membri din care: 1 președinte, 15 vicepreședinți, 21 membri și 12 supleanti. Din rândul membrilor face parte și Dorina Săpunaru, președinte al Organizației județene a femeilor liberalilor și democraților. ,,Școala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate trebuie să reprezinte o acţiune de tradiţie, fiind la a doua ediție, și să ofere o platformă reală pentru dezbaterea soluţiilor specifice dedicate rezolvării problemelor cu care se confruntă femeile dar şi întărirea convingerii membrelor OFLDE că Alianța Liberalilor și Democraților este formațiunea politică căreia îi pasă de drepturile și libertățile individului“, consideră Dorina Săpunaru.

De remarcat a fost ținuta femeilor participante care au purtat costumul popular specific fiecărei zone sau ia tradițională. ,,Conceptul de stat de drept este elemental de bază pe care se întemeiază societatea democratică modernă, devenind o referință a organizării politice și a dezvoltat raporturi complexe cu democrația”, a fost mesajul transmis de Ionel Cel Mare prin participantele Filialei Județene Vrancea a ALDE la Școala de vară a femeilor liberal democrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?