Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Note de la 1,50 la 9,60 la examenul de suplinire în învățământ

Rezultatele obținute de cadrele didactice calificate sau necalificate, ce au susținut ieri dimineață Concursul județean de suplinire, au fost afișate aseară. Cea mai mare notă la categoria calificați a fost 9,60, fiind obținută de profesoara Camelia Gonciar, la disciplina Protecția Mediului. La popul opus se află un profesor care a obținut doar 1,50 puncte. La categoria necalificați cea mai mare notă a fost obținută de un profesor de filosofie, respectiv 8,10.

Trebuie spus că la acest concurs s-au înscris 137 de candidați, dintre care unul s-a retras, iar alți trei nu s-au mai prezentat la examen. Cei nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la sediul Inspectoratului Școlar Județean astăzi, în intervalul orar 9:00 – 12:00. Nota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare. Candidații trebuie să aibă minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/ inspecția specială, iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă)x3 + (nota obținută la proba practică/ inspecția specială la clasă)]/4.

Trebuie știut faptul că cei care au susținut această probă, au statut de necalificat și vor preda, vor fi obligați să susțină o probă practică, respectiv o inspecție la clasă, în decurs de 30 de zile de la începerea anului școlar. Până la susținerea probei practice, cadrul didactic va funcționa la plata cu ora și abia după susținerea inspecției la clasă se va trece la încheierea unui contract de muncă până la 31 august 2019. Candidații care au promovat concursul județean vor putea participa, pe 31 august a.c., la ședința de ocupare a posturilor rămase neocupate în sistem. La Inspectoratul Școlar va mai avea loc o ședință și pe 30 august, conform articolelor 94 și 96 din Metodologie, privind plata cu ora.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, pe 1 septembrie, când începe anul școlar pentru cadrele didactice, trebuie să nu mai existe nicio disciplină neacoperită. Dacă după această dată vor mai rămâne ore neacoperite, se pot organiza concursuri la nivel de unitate de învățământ. Astfel de situații au existat în fiecare an, dat fiind faptul că există frânturi de norme, uneori și 1 sau 2 ore în școli mai greu accesibile, iar mulți dascăli calificați nu vor să predea în orice condiție.

 

Listele cu notele obținute de calificați și necalificați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?