Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Minirugbiști din zece echipe au jucat în memoria unui mare om de rugby: Viorel Ion

Pe Stadionul Tineretului, acolo unde și-a trăit o mare parte din viața dedicată rugbiului, antrenorul, profesorul, promotorul, creatorul multor frumoase generații de sportivi – bărbați adevărați – Viorel Ion a fost omagiat sâmbătă, 18 august, de zece echipe de minirugbiști din țară – CSM Suceava, CSU Pantelimon, Șoimii Sibiu, CSS Bîrlad, CSS Tecuci, Școala Gimnazială Munteni – județul Galați, Stejarul Buzău, LPS Focșani, Sevens Focșani și RIFIL Piatra Neamț – echipă de fete.

Au fost la reuniunea comemorativă foști elevi, colegi, prieteni ai celui ce a fost marele om de rugby Viorel Ion. O parte dintre ei pot fi văzuți în imagini pe www.monitoruldevrancea.ro. O altă parte nu au ajuns, însă au fost cu gândurile la întâmplarea rugbistică de pe Tineretului, acolo pe unde vor fi trecut de multe ori ca antrenori sau jucători. Și unde vor fi admirat rezultatele muncii lui Viorel Ion, nume de referință pentru rugbiul vrâncean și cel românesc!

Organizatorii Memorialului, ediția din acest an, FR Rugby, Liceul cu Program Sportiv Focșani, DJST Vrancea și Rovinex, prin omul de afaceri Victor Istrate, au onorat una dintre dimensiunile definitorii ale personalității complexe a lui Viorel Ion – grija pentru descoperirea copiilor talentați pentru rugby, creșterea și formarea lor ca sportivi, constituirea echipelor și aducerea lor în situația de a performa! Viorel Ion nu a fost întâmplător director de dezvoltare al FR Rugby pentru Regiunea Moldova! Soția sa, doamna Anca Dumitrașcu Ion, îmi spunea sâmbătă, la Memorial, cât de mulțumit era atunci când întâlnea, în munca lui se selecție și de căutare, copii talentați și câtă pasiune punea în pregătirea lor.

În ciuda căldurii, foarte tinerii rugbiști au jucat cât au putut de bine, au făcut spectacol și, dacă i-ar fi văzut, Viorel Ion ar fi făcut, cu siguranță, aprecieri laudative despre mulți dintre ei.

Competiția s-a încheiat cu acordarea diplomelor de participare, a medaliilor și statuetelor de rugbiști cuvenite celor mai buni. Toți competitorii au fost, însă, câștigători: pentru că au jucat în onoarea unui om ce a devenit legendă a rugbiului vrâncean și românesc!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?