Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Gimnastica focșăneană – după 20 de ani, din nou la Europene!

 Ana-Maria Puiu, locul IV la Campionatul European cu echipa de junioare a României

Clubul Sportiv Școlar Focșanisecția de gimnastică a format și trimis spre loturile naționale de junioare ale României multe sportive în mulții ani de când funcționează. Gimnaste talentate, pregătite în timp de, practic, toți profesorii antrenori ai clubului, au confirmat calitățile, nivelul tehnic la care au ajuns în sala de la Focșani, au reprezentat România în competiții internaționale. Nici una dintre aceste sportive nu a ajuns în onoranta situație de a reprezenta țara – clubul și Focșaniul unde s-au format și au acumulat valoare, la campionate europene,  mondiale sau olimpice în ultimii 20 de ani. Până în acest an, când Ana-Maria Puiu, gimnasta pregătită până a pleca la Lotul Olimpic de junioare de la Deva de profesorii antrenori Carmen Smeu și Florin Roșioru, a fost inclusă în echipa de junioare a României care a concurat la Campionatul European de la Glasgow.

Anterior, Ana-Maria Puiu reprezentase România la concursul de la Baku, în Azerbaidjan, unde obținuse calificarea pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires, din 6-18 octombrie 2018.

La Glasgow, Ana-Maria, cu echipa de junioare a României, a încheiat concursul pe locul al patrulea, având contribuție la punctajul general cu rezultatul din dificila probă a paralelelor, în care a avut al doilea punctaj dintre sportivele românce. ”Ar fi fost o performanță doar faptul că a concurat la Campionatul European. Însă, mai mult, cu nota de la paralel a punctat pentru echipă. Ar mai fi putut face și solul, însă antrenorii au considerat că este mai util pentru echipă să concureze altă sportivă. Pentru Ana-Maria a fost un concurs frumos, o experiență nouă, după celelalte competiții internaționale la care a fost în acest an”, mi-au spus antrenorii ei de la Focșani, Carmen Smeu și Florin Roșioru.

Cei doi profesori au adăugat: ”Pentru noi a fost foarte bine că Ana-Maria a prins echipa. O echipă omogenă, pentru care felictăm antrenorii de la Deva, felicităm și colectivul de fete care au concurat la Glasgow, în primul rând pe Ana pentru că a reprezentat la un nivel foarte bun școala noastră de gimnastică. Felicităm și pe părinții Anei-Maria care fac eforturi deosebite să-i fie alături, să nu se simtă singură, deși sunt plecați din țară!”

Pentru Ana-Maria Puiu urmează plecarea la Buenos Aires, la Jocurile Olimpice ale Tineretului. Carmen Smeu și Florin Roșioru mi-au spus că este meritul gimnastei focșănene câștigarea locului pentru Olimpiadă și că ea ar trebui să reprezinte România, chiar dacă locul a fost obținut nu nominal, ci pentru gimnastica românească. ”Tehnic, nu ar trebui să se schimbe nimic. Și-a câștigat locul! Noi, clubul de la Focșani îi dorim să muncească pentru a fi în cea mai bună formă și să fie sănătoasă! Suntem alături de ea, așa cum am fost mereu de când a plecat la lot!”      

          

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?