Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Încep înscrierile la turul ciclist „Mausolee pe bicicletă”

Iubitorii de ciclism sunt invitați, sâmbătă, 15 septembrie, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, la o nouă ediție a evenimentului „Mausolee pe bicicletă”. Organizatorii au anunțat că ediția din acest an a turului „Mausolee pe bicicletă” are un traseu de dificultate medie, care măsoară o lungime de 150 km și are o diferență de nivel de peste 1000 metri. Traseul poate fi parcurs în aproximativ 9 ore și 30 minute, fiind incluse pauzele de hidratare și evenimentele culturale pregătite pe traseu. Turul de ciclism se desfășoară pe ruta Mausoleul Eroilor Focșani – Odobești – Țifești – Vidra – Vizantea Livezi – Mausoleul Eroilor Soveja – Mausoleul Eroilor Mărăști – Mausoleul Eroilor Mărășești. Organizatorii propun ca, începând cu ora 20.00, cicliștii să participe la un concert extraordinar la Mausoleul Eroilor Mărășești. La final, cicliștii vor fi transferați la Focșani cu microbuze iar bicicletele cu o mașină tip platformă, după finalizarea tuturor activităților propuse de organizatori. Turul de ciclism este organizat de Direcţia Județeană pentru Cultură Vrancea, Consiliul Județean Vrancea și Asociația Sportivă „Velo Power”. Partenerii evenimentului sunt Muzeul Vrancei, Primăria comunei Soveja, Primăria comunei Răcoasa, Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”.

Cei care doresc să se înscrie la turul de ciclism pot accesa pagina de Facebook creată special pentru acest eveniment unde completează formularul pregătit de organizatori. Termenul limită este data de 10 septembrie, ora 17.00. Toți cicliștii care vor să participe la eveniment trebuie să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice și vor semna, la plecarea în tură, o declarație pe proprie răspundere. „În cazul înscrierii cicliștilor/ciclistelor sub 18 ani, dar nu mai tineri de 14 ani, aceștia/acestea trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere a unuia dintre părinți/tutori. Participarea la turul ciclist a persoanelor sub 18 este permisă numai alături de părinte/tutore care îi vor însoți pe participanții minori pe toată perioada turului ciclist sau alături de o persoană, participant înscris la turul ciclist, care își va asuma în scris răspunderea și va însoți persoana sub 18 ani pe toată perioada turului ciclist, precizează organizatorii.

 

Toți participanții trebuie să respecte legislația rutieră

 

La fel ca la edițiile precedente, turul ciclist va fi însoțit de autovehicule de asistență tehnică pentru reparații minore ale bicicletelor, precum și pentru transportul echipei tehnice și a celei media. Informații despre organizarea evenimentului pot fi obținute pe blogul Monumente în Vrancea. Toţi membrii şi participanţii la turul de ciclism vor respecta legislaţia rutieră în vigoare din România. Organizatorul nu-şi asumă nici o răspundere pentru incidente şi accidente de persoane, maşini, motociclete, biciclete și alte vehicule. De asemenea, orice contravenţie sau infracţiune comisă de participanţii la turul de ciclism nu intră în responsabilitatea organizatorilor şi colaboratorilor acestora, precizează organizatorii. Aceștia precizează că, în caz de abandon, participantul se va întoarce prin forțe proprii spre casă. În cazul cicliștilor care întâmpină probleme temporare, precum oboseală sau crampe musculare, aceștia vor continua tura fără a fi așteptați de pluton. O altă precizare a organizatorilor se referă la obligativitatea purtării căștii de protecție. La start, nici un ciclist nu este admis fără cască de protecţie. Cicliștii care nu vor purta cască vor fi invitați să părăsească evenimentul, arată organizatorii.

Ca și la edițiile anterioare, participanții la evenimentul „Mausolee pe bicicletă” vor primi 0,5 litri apă și o banană în cadrul celor două pauze de hidratare propuse pe traseuTraseu dus – Școala Vidra și Traseu întors – Statuia Ecaterina Teodoroiu, Muncelu. La Mausoleul Eroilor Soveja participanții vor fi serviți cu cafea, apă, fructe iar la Mausoleul Eroilor Mărăști vor fi serviți cu apă, fructe și câte unsandwich. „În timpul pauzelor de hidratare, participanții sunt rugați să nu arunce resturile alimentare sau ambalajele. Organizatorii vor pune la dispoziție saci de gunoi menajer. Pentru a primi apă, participanții trebuie să fie dotați cu bidon de ciclism sau alt recipient pe tot parcursul cursei, se arată în prezentarea evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?