Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Focșăneanul care și-a omorât tatăl imobilizat la pat rămâne în arest

Magistrații Tribunalului Vrancea au constatat ca fiind legală măsura arestării preventivă, luată față de focșăneanul care și-a omorât tatăl în bătaie. Decizia nu este definitivă. „(…) constată ca fiind legală si temeinică măsura arestării preventive dispusă prin încheierea din 09.02.2018 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea (…) faţă de inculpatul Z(…) A(…), în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Focșani, şi în consecinţă menţine măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în ședință publică, azi, 06.08.2018“, este decizia instanței. Pe fond, dosarul, în care bărbatul este judecat pentru omor, a rămas în pronunțare. Pronunțarea a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Bărbatul a fost arestat la începutul lunii februarie a.c., acuzat fiind de comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru al familiei. Victima acestei infracțiuni a fost tatăl său, de 65 de ani, un om care avea grave probleme de sănătate și care de mai mult timp era imobilizat la pat. Bărbatul arestat, care avea viciul băuturii după cum spuneau venicii, și tatăl său locuiau într-un bloc din cartierul Sud al Focșaniului. Victima era bătută frecvent de fiu, situație care a culminat cu omorul de la începutul lunii februarie. Bărbatul de 43 de ani și-a luat tatăl la bătaie pe motiv că a făcut pe el, în pat. L-a lovit cu pumnii și picioarele, după care l-a transportat în baie și l-a pus în cadă. Acolo a continuat să-l lovească pe tatăl său, după care l-a sugrumat. Când a obosit, și-a lăsat părintele întins pe jos, în baie, și a mers într-o cameră a apartamentului. După ceva timp și-a dat seama că tatăl său nu mai suflă, așa că a sunat la poliție și le-a spus oamenilor legii ce a făcut. În urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul mort fusese sugrumat și lovit, având inclusiv o fractură în zona gâtului.

Imediat, la apartamentul respectiv au ajuns oamenii legii, care nu au putut să-i ia declarație fiului, dat fiind că era într-o stare avansată de ebrietate. L-au transportat la spital, unde au reușit să-i ia alcoolemia: 1,24 miligrame per litru alcool în aer expirat. Ulterior, el a fost audiat de procurorul de caz, reținut și apoi prezentat magistraților cu propunere de arestare și a primit mandat. El nu a negat în fața anchetatorilor că obișnuia să-și agreseze tatăl, situație cunoscută și de vecini, care nu au făcut nimic pentru a preveni tragedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?