Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

750 de candidați la a doua sesiune a examenului de bacalaureat

Pentru cea de a doua sesiune a examenului național de bacalaureat, care va  începe în a doua jumătate a lunii august, au fost depuse 750 de dosare. Sesiunea de toamnă a examenului debutează pe 20 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august se va desfășura proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar pe 23 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Trebuie spus că anul acesta este pentru prima dată când competențele se vor susține abia după susținerea celor trei probe scrise. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale (MEN), probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 29 și 30 august este programată evaluarea competenţelor digitale. Ultima probă orală se desfășoară în perioada 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Potrivit informațiilor furnizate de inspectorul școlar Ion Ionașcu, pentru sesiunea din toamnă a acestui examen sunt organizate două centre de examen, la Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea” și la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, ambele din Focșani. Centrul zonal de evaluare va fi la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”.

Rezultatele inițiale ale sesiunii de toamnă a examenului național de bacalaureat vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii, între orele 16:00 – 20:00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. Cei mai mulți dintre candidați au susținut deja competențele, dar mai sunt candidați din promoțiile anterioare care trebuie să susțină și aceste probe.

Reamintim că la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, procentul de promovare la examenul de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, a fost de 68,14%, situându-se peste media națională. Astfel, la prima sesiune au promovat examenul 1.367 de candidați. Trebuie știut faptul că cea de a doua sesiune a examenului maturității se desfășoară în aceleași condiții ca și prima, adică este supravegheat video, iar candidații nu au voie în sălile de examen decât cu pix și document de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?