Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Primăriile pot participa la programul de înfrățire al Pactului european al primarilor pentru climă și energie

Secretariatul Convenției Primarilor pentru Climă și Energie a anunțat la 27 iunie a.c. deschiderea perioadei de înscriere pentru programul de înfrățire al Pactului european al primarilor pentru climă și energie. Programul de înfrățire al Convenției oferă posibilitatea orașelor, regiunilor și provinciilor din întreaga Europa să participe la schimburi de înfrățire care urmăresc creșterea capacității administrative și a cunoștințelor autorităților locale pentru a atenua și a se adapta la schimbările climatice cu care societatea actuală se confruntă. Programul este deschis:

tuturor semnatarilor Convenției primarilor (adică municipalități) din țările asociate programului UE „Orizont 2020”, cu excepția Armeniei, Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei, cu condiția că aceștia să ia măsurile necesare înainte de prima lor vizită de înfrățire, ca să-și îndeplineasca angajamentele anterioare ale Convenției (aderarea, depunerea SEAP, monitorizarea); celor care NU au semnat Convenția primarilor din UE, cu condiția să subscrie la Cadrul Convenției europene 2030 înainte de prima lor vizită de înfrățire; tuturor coordonatorilor teritoriali ai Convenției (adică regiunile, provinciile, județele, …) din țările asociate la programul UE „Orizont 2020”; coordonatorilor care nu aparțin unor semnatari ai Convenției primarilor din UE, cu condiția că aceștia să se angajeze că aderă la Pactul primarilor înainte de vizită lor de înfrățire.

Această nouă inițiativă permite autorităților locale și teritoriale europene să participe la două tipuri de schimburi – mentorat și schimburi de tip peer-to-peer. Toate municipalitățile, indiferent de dimensiune, sunt încurajate să aplice ca mentori, iar cei care o fac vor putea să participe pentru prima dată la un atelier de lucru numai pentru mentori! Pentru acest apel, vor fi finanțate în total 6 schimburi de înfrățire pentru municipalități și un schimb de coordonatori teritoriali.

Autoritățile locale și regionale interesate să participe la program trebuie să aplice înainte de data de 14 septembrie 2018 ora 17:00 CET prin depunerea formularului de cerere online care se găsește pe site-ul oficial: https://www.eumayors.eu/news-and-events/news/1574-apply-now-for-the-new-call-of-the-covenant-twinning-programme.html.

Contact direct pentru detalii: Pier Paolo Saraceno: pier.saraceno@eumayors.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?