Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Studioul în care trupa The Beatles a înregistrat primul ei disc, reconstituit în cadrul unei expoziţii


Primul disc înregistrat de trupa The Beatles și studioul în care acesta a fost realizat vor fi prezentate într-o expoziție specială, ce face parte dintr-o serie de evenimente – organizate pe durata unui weekend – care omagiază activitatea muzicală a legendarului grup britanic, a anunțat marți PA. Discul de debut al trupei The Quarrymen, alcătuită din John Lennon, Paul McCartney și George Harrison, cu câțiva ani înainte ca această formație să își schimbe numele în The Beatles, a fost înregistrat în urmă cu 60 de ani, pe 12 iulie 1958, în studioul Percy Phillips’ Sound Recording Services din Liverpool. Acel disc acetat, considerat în prezent una dintre cele mai valoroase înregistrări muzicale din lume, va fi prezentat în expoziția „The Percy Phillips Studio Collection”, organizată în cardrul evenimentului International Beatle Week din Liverpool și vernisată pe 26 august.
Primul disc acetat înregistrat de trupa The Quarrymen include un cover al piesei „That’ll Be The Day” a lui Buddy Holly și un single compus de Paul McCartney și George Harrison, intitulat „In Spite Of All The Danger”. Studioul de înregistrare, înființat în 1955 de Percy Phillips, un veteran din Primul Război Mondial, în locuința sa din cartierul Kensington din Liverpool, a fost recreat în cele mai mici detalii și va fi prezentat la rândul său în această expoziție. Vor fi expuse și alte suvenire și obiecte ce datează din acea epocă. O altă piesă centrală a expoziție va fi un registru al studioului, în care este menționat primul disc înregistrat vreodată de trupa The Quarrymen.
Peter, nepotul lui Percy Phillips, spune că a dorit de peste 30 de ani să arate lumii întregi acel studio de înregistrări, pentru ca numele bunicului lui să fie adăugat în istoria trupei The Beatles, în calitate de fondator al locului în care s-a născut celebra formație britanică. Percy Phillips a murit în 1984.
Studioul Percy Phillips Sound Recording Services este cunoscut și pentru faptul că reprezintă spațiul în care a fost înregistrat primul disc al lui Billy Fury – un star rock’n’roll originar din Liverpool – și cel al actorului de comedie Ken Dodd, în 1958. De asemenea, în același studio a fost înregistrat primul cântec pop dedicat unei echipe de fotbal – Everton Football Club – în 1963. Peter spune că Percy Phillips nu a ghicit în acea vreme că Lennon, McCartney și Harrison, în momentul în care înregistrau în studioul său alături de alți membri ai grupului The Quarryman, inclusiv Colin Hanton și John Duff Lowe, urmau să aibă atât de mult succes, în calitate de membri ai trupei The Beatles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?