Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Olimpiada națională de științe pentru juniori, organizată în Vrancea


Județul Vrancea va găzdui olimpiada națională de științe pentru juniori. Aceasta se va desfășura în perioada 22-26 iulie și va avea loc la Colegiul Național „Unirea” din Focșani. La această olimpiadă vor participa 105 candidați, din 33 de județe. Și Vrancea va avea două echipaje în concurs, unul de la Colegiul Național „Unirea”, iar celălalt de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”.
Disciplinele de concurs sunt biologie, fizică și chimie. Olimpiada va avea două probe, una practică și una teoretică. Oaspeții, atât elevii cât și profesorii însoțitori, vor fi cazați la internatul Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani. Comisia centrală este formată din 45 de profesori universitari și preuniversitari. Președintele comisiei va fi Alexandra Simon Gruiță, conferențiar universitar la Facultatea de Biologie din București, iar președinte executiv va fi profesorul Traian Șăitan, inspector în cadrul Ministerului Educației Naționale.
Olimpiada este organizată de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Consiliul Județean Vrancea, Consiliul Local Focșani, Colegiul Național „Unirea” și Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”. Pentru a le face șederea mai frumoasă oaspeților, organizatorii au inclus în programul concurenților și câteva excursii la mausoleele de la Mărășești și Mărăști.
Trebuie spus faptul că, după olimpiada de științe pentru juniori, Vrancea va găzdui, în perioada 30 iulie-4 august, concursul național „Infoeducație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?