Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Elevii vrânceni cu 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională, premiați de Guvern


Elevii vrânceni care au media 10 la examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi premiați de Guvernul României. Cei cu 10 la Evaluarea Națională vor primi câte o mie de lei, iar absolvenții de liceu câte 3 mii de lei fiecare.
La Evaluarea Națională au obținut medii de 10 următorii elevi:  Marius Tudor Zaharia, absolvent al Școlii Duiliu Zamfirescu, Gabriela Porumb, absolventă a aceleiași unități, Elena – Cristiana Miloș, absolventă a  Școlii Gimnaziale Ion Basgan Focșani, și Sabina – Alina Prodan, absolventă a Colegiului Național Emil Botta din Adjud. Au terminat examenul de Bacalaureat cu media 10: Andreea Dumitrașcu, Raluca Elena Pleșa-Pătrășcan, Alina Andreea Ardeleanu, Alina-Mădălina Pavel, toate absolvente ale Colegiului Cuza, și Alexandra Iancu, Alina-Teodora Măciucă, Bianca-Elena Marin și Ștefania Frunză, absolvente ale Colegiului Unirea, și Ioana – Antonia Lorenț, absolventă a Colegiului Emil Botta Adjud. 
„Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de Bacalaureat (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi (ieri-n.r.) de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2018. Vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10, respectiv 139 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018. Susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?